גורם בכיר בצה"ל התייחס היום (רביעי) לשיתוף הפעולה הביטחוני בין ישראל וארצות הברית במסגרת המלחמה עם איראן, לחלקן של מדינות המפרץ במבצע ולמה שניתן לספר על מה צפוי בהמשך המתקפה.
בצה"ל אומרים שחלק ממדינות המפרץ פועלות אקטיבית, כאשר לא ניתן להגיד באיזה אופן. המגמה הזו, אומר גורם בכיר, תלך ותעלה. "עיקר הצרות שלהם - לא מהיכולת ליירט טילים, אלא היכולת ליירט מל"טים. מדינות האזור במזרח התיכון עוברות משלב ההלם לשלב ההגנה. חלק מהן יפעלו סמלית כדי להגיד שהיו חלק, וחלק הולכות להוות חלק משמעותי במלחמה". המדינות השכנות ספגו עד כה מאות מל"טים וטילים.
בימים הקרובים ישראל תפעל מול מטרות צבאיות - כך אמר גורם בכיר. השלב הבא: "רוצים לכתוש את כל מטרות המשטר והצבא בשבועיים הקרובים". בצה"ל אמרו שיתמקדו במערב איראן וארצות הברית תתמקד במזרח.
על התיאום עם ארצות הברית אמר הגורם כי במשך חודשים ארוכים נעשו תוכניות, כולל בנסיעה של הרמטכ"ל בסוף ינואר לארצות הברית שהייתה עוגן מרכזי בתכנון לאפשרות של מלחמה משותפת. בצה"ל קוראים לזה "מלחמה באנגלית", הוא אומר, ומסביר כי חצי מהזמן מדברים באנגלית. "הכל נעשה עם האמריקניים, הערכת הישג יומית ומתעדכנת. הרמטכ"ל מדבר עם מפקד סנטקום ויו"ר המטות המשולבים אחת ליום כמעט. תאום הדוק מאוד".
על הלחימה המשותפת, סיפר: "כשנלחמים יחד צריך לוותר על דברים שרוצים לעשות, לפעמים צריך להתאפק. התחלנו אותה יחד, עושים אותה יחד, ונקווה שנסיים אותה יחד. ברגע זה יש מאות רבות, יותר מאלף אמריקאים בישראל. יש תאי תיאום של ישראלים ואמריקנים בשני צידי היבשת. עושים איתם תכנון אסטרטגי של המערכה, מסנכרנים ביצוע יומי, ואפילו מטרות למודיעין. יושבים איתם יחד, מחליטים איתם מי עושה מה".
