שני טכנאי מטוסים בחיל האוויר הואשמו היום (חמישי) בריגול למען איראן. בכתב האישום שהגישה הפרקליטות הצבאית נטען שהשניים פעלו בהפעלת סוכני מודיעין איראניים והעבירו להם, בין היתר, מידע על מטוסי קרב, תיעוד של מתקנים ובסיסים צבאיים, תמורת תשלום.
בחקירתם, טענו השניים כי ניתקו את הקשר עם המפעיל האיראני כשהתבקשו לבצע "עבירות המערבות אמצעי לחימה", כך על פי האישום. עם זאת, הראיות חשפו תמונת מצב הפוכה - בה שני הנאשמים ניסו לפנות אל הסוכן גם לאחר שהוא ניתק את הקשר עימם.
חייל אחד הואשם בעבירות של עזרה לאויב במלחמה, מסירת ידיעה לאויב, וסיוע למגע עם סוכן חוץ. חייל נוסף הואשם בעבירות של מגע עם סוכן חוץ, ומסירת ידיעה לאויב.
העבירו מידע רגיש על מטוסי F-15, אספו מידע על הרמטכ"ל לשעבר הלוי והשר בן גביר: שני חיילים ששירתו כטכנאי מטוסים בחיל האוויר יואשמו בריגול לטובת איראן | הפרסום של @shelleytap#מהדורתכאןחדשות עם @mayarachlin pic.twitter.com/nWAdD374DE
— כאן חדשות (@kann_news) April 22, 2026
פרטי הפרשה נחשפו אתמול במהדורת כאן חדשות. השניים, ששירתו בבסיס תל נוף, התבקשו לאסוף מידע על הרמטכ"ל לשעבר הרצי הלוי ועל השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר. כמו כן, הם העבירו תיעודים של תרשים המנוע של מטוסים ישראליים, וצילומים בהם נראים פניהם של מדריך טיסה. על פי החשד, חיילים נוספים ידעו על העבירות ולא דיווחו עליהן.
לאחר המקרה, מפקד הבסיס כינס את חייליו לשיחת ביטחון מידע בה סיפר כי זומן להבהרה במשרדי שב"כ.
עוד בנושא
