רב-סמל מתקדם (במיל') תמיר וקנין שנפל בדרום לבנון הובא היום (חמישי) למנוחות בבית העלמין הצבאי באילת. אביו, שמעון, ספד לו בלוויה: "כולם אהבו אותך, היית ילד של אנשים. בפלוגה סיפרו שהתחברת לצעירים, עד שלא ידעו שאתה ותיק".
שמעון סיפר על השיחה ביניהם: "אמרתי לך אל תהיה ראשון, תהיה אחרון. צחקת ואמרת שזה לא עובד ככה. לא סיפרת לי שנכנסת ללבנון, לא רצית להדאיג אותי".
לדבריו, "הרגשתי משהו רע כשלא ענית לטלפון, בכיתי באוטו מגעגועים. איך אני צריך לקבור את הבן שלי במקום ללוות אותו לחתונה? שמרת עלינו בעזה, בסוריה ובלבנון. בקשה אחרונה: תשמור על האחים שלך. נוח על משכבך בשלום".
גם ירדן, דודתו של תמיר, ספדה לו: "אתה עדיין כאן, עם הצחוק והחיוך שלך. אצלך לא היה 'לא יכול'. עוד לפני שהתבקשת לעזור - היית מציע, תמיד נכון לעטוף את מי שצריך, ומעולם לא כדי לקבל תמורה".
ירדן הוסיפה: "מה נגיד לאחיינים שלך כשיחפשו אותך? מה נאמר לילד בן שנה וחצי שקורא 'תמיר'? שכבר לא תבוא לבקר אותו? אין בית שלא החשיך. הבטחת שבראש השנה נחגוג כולנו יחד, ודמיינו אותך יושב איתנו סביב השולחן וממלא את הבית בשמחה. מה נעשה בלעדיך? מי ימלא את המקום שלך סביב השולחן? איך נחגוג לך יום הולדת בעוד שבועיים? שום חג כבר לא יהיה אותו דבר".
"הוא היה לב גדול, גיבור ומלח הארץ"
יואב וקנין, אחיו של של תמיר, אמר בתוכנית "בחצי היום" בכאן חדשות ברשת ב': "הוא היה לב גדול, גיבור ישראל ומלח הארץ. תמיר היה הילד האמצעי, אחי הגדול, אהוב על כל המשפחה, ותמיד היה הכי מצחיק".
לדבריו, "הוא עשה המון ימי מילואים מאז 7 באוקטובר. זה פגע בהתקדמות שלו בעבודה ובחיים האישיים שלו. היינו אומרים לו, ההורים שלי ואני, 'אל תלך למילואים הפעם, הכל בסדר, זה כבר מוגזם, זה יותר מדי, תחשוב על עצמך'. והוא היה אומר 'אין דבר כזה, אין אופציה כזאת, אני לא יכול להשאיר את החברים שלי'".
האזינו לריאיון המלא בכאן חדשות ברשת ב'
על השיחה האחרונה שלו עם אחיו, סיפר יואב: "הוא צילם לי את החדר שהוא נמצא בו בלבנון, ואני צחקתי כי הוא מתגורר בדירה בתל אביב, אמרתי לו שהחדר שהוא נמצא בו עכשיו נראה יותר טוב מהבית. הוא גם צחק. הוא תמיד היה צוחק, היה צוחק על הכל. זו הייתה השיחה האחרונה שלנו".
תומר, בן דודו של תמיר וקנין, הוסיף: "הוא כבר שלוש שנים בחזית של החזית. תמיד ראשון, וכך גם במקרה הזה. הוא ההגדרה למלח הארץ. הוא עבד בחברת סייבר וגר בתל אביב לאחרונה, אבל אילת תמיד הייתה הבית עבורו. הוא היה בן אדם קליל שאוהב לחיות את החיים".
וקנין נפל יחד עם רס"ן במיל' הראל בירנשטוק כתוצאה מפיצוץ מטען במבנה ממולכד במג'דל זון שבדרום לבנון. האירוע התרחש בסביבות השעה 12 בצהריים אתמול, במסגרת פעילות של לוחמי גדוד 28 בחטיבה 55 - לוחמי צנחנים במילואים, בתוך הכפר, שנמצא בתוך רצועת הביטחון הישראלית. הלוחמים אבטחו עבודות הנדסיות של באגר, ומסיבה שעדיין נבדקת בצה"ל, הם נכנסו לתוך המבנה שהתברר כממולכד.
