בית המשפט העליון התיר היום (חמישי) לפרסם כי קצין המודיעין של אוגדת עזה ב 7 באוקטובר הוא סא"ל אריה עמידרור.

סא"ל עמידרור נחשב למי שדחה בתוקף את תרחיש הפשיטה של חמאס, תוכנית "חומת יריחו", שהתממשה במלואה בבוקר המתקפה ב-7 באוקטובר. למרות ניסיונות של נגדת ו' מיחידה 8200 באמ"ן להתריע בפניו שהיא מזהה אצל חמאס מוכנות לפשיטה וכי מדובר בתוכנית אופרטיבית. קצין המודיעין של האוגדה זלזל בה ואמר לה שמדובר ב"תרחיש דמיוני לחלוטין".
בסוף ספטמבר 23, הנגדת ו' שכבר הייתה נסערת, פנתה שוב למפקדים באוגדת עזה, אחרי שזיהתה פעילות חריגה בחמאס, אולם סא"ל עמידרור אמר לה שתוכנית פשיטה אינה סבירה וקבע לקיים דיון בנושא אחרי סוכות. נוסף להתעלמות מהאזהרות שהציבה הנגדת ו', סא"ל עמידרור גם התעלם מאזהרות שהגיעו אליו מהתצפתניות ששירתו באוגדה.
ב"תחקיר התחקירים" שערך אלוף (במיל') סמי תורג'מן, לבחינת תחקירי הליבה של צה"ל, נקבע כי מסמך "חומת יריחו" היה חייב "להזיז את אמות הסיפים". במאי 2022 הגיעה גרסה עדכנית של "חומת יריחו", כולל תוכנית פשיטה מפורטת, ובה גם השמדת אוגדת עזה, גם לגרסה זו התייחסו בצה"ל בזלזול.
אביו של סא"ל אריה עמידרור הוא אלוף (במיל') יעקב עמידרור, מי שהיה ראש המל"ל ונשא בתפקידים בכירים באגף המודיעין בצה"ל, ומאז המלחמה ישב באופן תדיר באולפנים בערוצי החדשות. אלוף (במיל') עמידרור התבטא נגד הקמת ועדת חקירה ממלכתית, כאשר בנו נחשב כמעורב באחריות יחד עם נוספים למחדל - ללא גילוי נאות. בנוסף, שמו של אלוף (במיל') עמידרור עלה בעבר כמועמד אפשרי מטעם נתניהו לחברות בוועדת בדיקה ממשלתית למחדל.