"הערבים סגרו עלינו במערה וזרקו אבנים": עדות מהתקיפה בשומרון

"הערבים סגרו עלינו במערה וזרקו אבנים": עדות מהתקיפה בשו
אחד הילדים שהיו בטיול בר מצווה ליד קוסרא שחזר את האירוע, שבו נורה למוות פלסטיני. "היינו מתחת לצוק וזרקו אבנים, נכנסנו למערה", אמר לכאן חדשות
מחבר ענבל תמיר וגל ברגר מחבר ענבל תמיר וגל ברגר
הילדים לאחר חילוצם מהמערה בשומרון, היום
צילום:

אחד הילדים בקבוצת המטיילים שהותקפה הבוקר (חמישי) על ידי פלסטינים בשומרון סיפר לכאן חדשות כי הוא וחבריו התחבאו במערה מפני התוקפים שעה שאלה "זרקו אבנים פנימה".

לדבריו, הילדים היו בטיול בר מצווה של אחד מהם."יצאנו ממגדלים (ההתנחלות הסמוכה למקום האירוע) והלכנו. ואז היינו מתחת לצוק וזרקו עלינו אבנים. הייתה איזו מערה אז נכנסנו אליה כדי שלא יפגעו בנו".

בשלב זה, סיפר הילד, התוקפים התקדמו לפתח המערה והמשיכו לנסות לפגוע בהם. "היינו שם קצת זמן ואז הגיעו פתאום הגיעו ערבים מכל הכיוונים. סגרו עלינו בתוך המערה. זרקו בפנים אבנים, ריססו גז פלפל, זרקו גם מקלות". לאחר מכן, הוא הוסיף, "היו ערבים שקצת העיפו את הערבים שניסו לתקוף, הגנו עלינו קצת. עד שהגיע הצבא ועצרו אותם".


בכפר קוסרא טוענים כי ההרוג הפלסטיני בתקרית נורה בגבו בשעה שעבד באדמתו וכי לא היה קשור לאירוע. חבר מועצת הכפר עבד אל-עזים ואדי מסר כי עודה עבד בישראל מדי יום באישור, ומעולם לא היה מעורב בבעיות. לדבריו, חלקת האדמה שלו מגודרת ונמצאת על גבעה כך שאין אפשרות שהתקרב לילדים או להיפך. חבר המועצה העריך כי ייתכן שהילדים נבהלו כאשר הבחינו בעודה עובד בחלקתו, וציין כי הוא נורה בגבו. הוא הוסיף כי אחר כך באו תושבי הכפר וכיתרו את הילדים במערה. "מה יש להם לעשות פה במקום הזה, זה לא אתר תיירות", אמר.

לשכת יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן גינתה את הרג הפלסטיני בקוסרא ואמרה כי מדובר ב"מעשה ברברי ומוג לב המהווה הוכחה לעולם כולו באשר לפשעי המתנחלים נגד בני עמנו הבלתי חמושים. התושבים הפלסטינים הצליחו לתפוס כמה מהמתנחלים שתקפו אותם, אך מתוך מודעות לאומית הם מסרו את המתנחלים מבלי לתקוף אותם והדבר מחדד את ההבדל בין האזרח הפלסטיני שוחר השלום לבין המתנחל החותר להפיץ דם והרג בחסות צבא הכיבוש". לשכת אבו מאזן גם קראה לממשלת ישראל לשאת באחריות, להפסיק את המעשים האלה ולהעניש את הפושעים, כלשונה.

גם פתח פרסם הודעת גינוי בעקבות התקרית ומסר כי "הפשע הזה הוא ביטוי לטרור האמיתי ולפרצופו של הכיבוש הישראלי וכי דמו של ההרוג לא יישפך לשווא, אלא יהיה הדלק לאחדות הפלסטינית ושל החרפת ההתנגדות העממית נגד הכובש".

התקשורת הפלסטינית: "השהיד מחמוד זעל עודה, ש'נפל כשהיד' היום מירי מתנחלים"

במהלך התקיפה, מאבטח שליווה את הילדים ירה למוות באחד הפלסטינים, מוחמד עודה, בן 48. הילדים עצמם חולצו לבסוף בשלום. לפי הודעת צה"ל, "יודו אבנים על ידי פלסטינים לעבר קבוצת מטיילים סמוך לכפר. אחד מהמתיישבים ביצע ירי לעבר הפלסטינים, זוהתה פגיעה". ישראלי אחד שהיה עם הילדים נפצע קל. 

בחירת העורכת