במערכת הביטחון מעריכים כי ישראל נמצאת בפתחה של הסלמה ביטחונית - כך פורסם היום (ראשון) בחדשות הערב בכאן 11. ההסלמה באה לידי ביטוי ברצועת עזה, ביהודה ושומרון, ובמזרח ירושלים.
ברצועת עזה הופעלו לאחרונה ארבעה מטענים נגד כוחות צה"ל - מה שמעיד על הסלמה מכוונת מצד חמאס. הפיגוע הדריסה הקטלני במבוא דותן שבצפון השומרון ביום שישי האחרון, שבו נהרגו קצין וחייל, מעיד על התגברות של מה שבמערכת הביטחון מכנים "פיגועי השראה", כתוצאה מההסתה ברשתות החברתיות הפלסטיניות. פיגוע הדקירה היום בעיר העתיקה בירושלים, שבוצע גם הוא על ידי פלסטיני מהשומרון, מחזיר למעשה את מזרח העיר למפת הפיגועים.
בשני הפיגועים האחרונים המחבלים לא שייכים לתשתיות של ארגוני טרור. הם יצאו לבצע את הפיגועים במתווה המפגע הבודד, ששואב את ההשראה מההסתה הפלסטינית ומפיגועים קודמים.
במערכת הביטחון מזהים שאנחנו נמצאים בפתחה של הסלמה בגבול עזה, בגדה ובמזרח ירושלים. גורמי טרור ברצועה מעודדים פיגועים ביהודה ושומרון, ובמערכת הביטחון מעריכים: צפויה הסלמה לקראת חג הפסח. @roysharon11 עם הפרטים ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/LYu0ZeCPNP
— כאן חדשות (@kann_news) 18 במרץ 2018
לצד תופעת המפגעים הבודדים, במערכת הביטחון מזהים בחודשים האחרונים גורמי טרור מתוך רצועת עזה, שפועלים להכוונת פעולות טרור ועידוד פיגועים בתוך שטחי יהודה ושומרון. לפי נתוני שב"כ, מתחילת 2018, פחות משלושה חודשים, סיכל השב"כ יותר מ-200 פיגועים של מחבלים בודדים. המספר הזה מאפיין את גל הטרור שהחל לפני שנתיים וחצי, והוא ככל הנראה לא הסתיים עד היום.
במערכת הביטחון מתריעים כי רצף הפיגועים האחרונים - בעזה, בשומרון ובמזרח ירושלים - עלול להסלים עוד יותר בתקופה הקרובה. זאת, בשל מספר אירועים משמעותיים שעתידים להתרחש בשבועות הקרובים, בהם יום האדמה, גם חג הפסח, והעברת השגרירות לירושלים.