דיווח ברוסיה: הספקת טילי ה-S300 לסוריה – כבר בקרוב וללא תמורה

"הספקת טילי ה-S300 מרוסיה לסוריה – כבר בקרוב"
העיתון "קומרסנט" מדווח כי בכוונת הרוסים לקיים את ההסכם, שנחתם כבר ב-2010 אך בוטל לבקשת ישראל. בסוללות הנ"מ יוצבו יועצים צבאיים מרוסיה, ומקורות ששוחחו עם העיתון מבהירים: "אם ישראל תתקוף - ההשלכות יהיו קטסטרופליות"
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
סוללות S300
צילום: AP

רוסיה עשויה להתחיל בהספקת מערכות טילי הנ"מ מסוג S300 לסוריה כבר בקרוב. כך מדווח היום (שני) העיתון הרוסי "קומרסנט" מפי מקורות ביטחוניים במדינה, כשברקע המתיחות בגבול הצפון.

ב"קומרסנט", אחד העיתונים המרכזיים והרציניים ברוסיה, מזכירים ההסכם בין מוסקבה לדמשק נחתם כבר ב-2010, אך הוא בוטל לבקשת ישראל. הפעם, אומרים ברוסיה, בכוונתם לקיים את ההסכם ואף לא לבקש תמורה מהסורים – זאת כדי לספק הגנה אווירית לדמשק ולבסיסי חיל האוויר הסורי.

מומחים ששוחחו עם העיתון הרוסי אמרו, כי התגובה הישראלית למהלך כזה תהיה "שלילית כצפוי". חלק מהם אף סבורים, כי צה"ל יתקוף את המקומות שבהם יוצבו מערכות ה-S300 בשטח סוריה.

עם זאת, ב"קומרסנט" מציינים כי תקופת ההכשרה של הקצינים הסורים להפעלת מערכת תימשך כשלושה חודשים. בעיתון נטען כי בשלב הראשון בסוללות הטילים תהיה נוכחות של יועצים צבאיים מרוסיה, שיפקחו על עבודתם של הסורים. מקורות ששוחחו עם העיתון אמרו כי אם ישראל תחליט לתקוף את הסוללות הללו – "ההשלכות יהיו קטסטרופליות".

החשש הישראלי מהעברת טילי S-300: צפו בכתבה מחדשות הערב

הפופולריים