ליברמן: "כעת הכדור במגרש של חמאס. נסלים גם במחיר עימות רחב"

ליברמן: "זו נקודת אל חזור. נסלים במחיר עימות"
שר הביטחון אומר בריאיון לכאן רשת ב' כי ישראל הגיעה לנקודת אל חזור. "נגיב בעוצמה. כל תגובה תהיה קשה מקודמתה". רקטה ששוגרה לכיוון חוף אשקלון נפלה בשטחי הרצועה. עשרים שריפות הוצתו מהבוקר ברחבי עוטף עזה כתוצאה מבלוני תבערה
מחבר כאן הערב מחבר כאן הערב
Getting your Trinity Audio player ready...
שריפה בשמורת הבשור
צילום: צילום: גלעד גבאי

שר הביטחון אביגדור ליברמן מאיים הערב (שני) כי ישראל תסלים את תגובותיה מול עזה גם במחיר של עימות רחב. בריאיון לרן בנימיני ויגאל גואטה בתכנית כאן הערב, בכאן רשת ב', אמר ליברמן כי ישראל נקטה עד כה צעדים רבים, אך הגיעה לנקודת אל חזור. "אנחנו תוקפים מאסיבית ונערכים למערכה רחבה. אם חמאס לא הסיק את המסקנות, אז יחטוף תגובות קשות בהרבה ממה שהיה בשבת האחרונה. כרגע הכדור במגרש של חמאס. נגיב בעוצמה. נבחר את העיתוי וצורת התגובה. כל תגובה תהיה קשה מקודמתה".

האזינו לריאיון עם שר הביטחון אביגדור ליברמן:

בד בד נשמעה הערב אזעקה במועצה האזורית חוף אשקלון. מאוחר יותר התברר כי רקטה ששוגרה מרצועת עזה לעבר תחומי המוצעה נפלה בשטח פתוח ברצועה. במהלך היום הוצתו עשרים שריפות בכמה מוקדים ברחבי עוטף עזה. שבע מהן בתחומי המועצה האזורית אשכול. כלי טיס של צה"ל תקף אחר הצהריים שתי עמדות של ארגון חמאס בצפון רצועת עזה. העמדות ממוקדמות ליד הנקודה שממנה שיגרו מחבלים בלוני תבערה שגרמו לשריפות בשטחי עוטף עזה.

שר הביטחון אביגדור ליברמן ציין בריאיון בכאן רשת ב' כי כדי לצאת למערכה רחבה הממשלה צריכה לגבש קונצנזוס רחב בעם: "אין לנו את הלוקסוס לנהל מלחמות אין ברירה, ולכן אנחנו מחויבים למצות כל אפשרות לפני שפותחים במערכה. ברור לכולם שישראל עשתה הכול למנוע עימות רחב או מבצע כולל. מיצינו את כל האפשרויות. זה מה שנשאר". ליברמן סירב להתייחס לסוגיית פריסת סוללות כיפת ברזל באזור המרכז.

שר הביטחון התייחס במרומז לביקורת שמתח עליו השר נפתלי בנט ואמר כי "כל פוליטיקאי שמתיימר להיות שר הביטחון, אם זה שר או ח"כ באופוזיציה, דרכו זה קודם כול למתוח ביקורת על שר הביטחון". על סוגיית ההאשמות להדלפות מדיוני הקבינט אמר ליברמן כי לדעתו חברי הקבינט חייבים פעם בשנה לעבור פוליגרף ולהישאל שאלה אחת: האם הדלפתם מישיבות הקבינט. "זה מה שאני דורש כמה שנים. עמדתי לא התקבלה. אני לא נכנס לישיבות קבינט ולא מוכן לדון במה שהולך שם".

על הזירה הסורית אמר שר הביטחון כי ישראל אינה בודקת איפה נמצא כל איראני. "מה שחשוב זו ההתבססות האיראנית. האם יקבלו לידם נמל ימי או שדה תעופה צבאי או יעבירו מערכות מתוחכמות או טילים ארוכי טווח. יש פה מדיניות ברורה שבהתאם לה אני פועל יחד עם מערכת הביטחון, לא להתבססות איראנית, יהיה אשר יהיה. ברגע שאנחנו מזהים התבססות איראנית אנחנו פועלים. ליברמן סירב להתייחס להתקפה בסוריה שיוחסה לישראל. הוא ציין כי לא הייתה מלחמה בין ישראל וסוריה. "בסוריה פרצה מלחמת אזרחים. אנחנו דואגים לאינטרסים הביטחוניים שלנו".

הפופולריים