בית הדין הצבאי בבית ליד יכריע בשבוע הבא אם לקבל את הסדר הטיעון שנחתם בין הפרקליטות הצבאית לסא"ל דן שרוני, שצילם בסתר עשרות נשים וחיילות ששירתו תחת פיקודו. בשבועיים האחרונים נפגשו המתלוננות נגד שרוני עם הפרקליטה הצבאית הראשית ודרשו ממנה לחזור בה מהסדר הטיעון שלפיו שרוני יודה בעבירות המיוחסות לו ויישא עונש מאסר. בעוד שרוב המתלוננות דורשות שלא לקבל את ההסדר, נשמע גם הקול הזה.
"אני אחת מ- 49 הנפגעות של סא"ל שרוני", אומרת א', שצולמה בסתר ללא ידיעתה ודורשת כעת לקבל את הסדר הטיעון כדי שתוכל להמשיך בחייה. "זה מחזיר אותי לטראומה כל הזמן, העיסוק הזה בזה. אני עוד פעם אומרת, אני בחרתי להתמודד בדרך שלי, לטפל בעצמי. בחרתי לשמור על המקרה הזה כמקרה אישי שלי, פרטי. עם המשפחה שלי ועם האנשים הקרובים אליי שיודעים את זה והם עוטפים אותי והם איתי והם חלק מהטראומה מנובמבר. מבעצם אותו יום שמצ"ח חייג אליי וזימן אותי לחקירות וחשכו עיניי".
"זה אירוע מאוד מאוד מאוד קשה עבורי", היא ממשיכה. "אני רוצה שהתיק הזה ייסגר. אני לא יכולה לעמוד כבר במה שקורה. כל היום לראות את זה, כל היום לחוות את זה. כל היום עוד טלפונים ו'איך את? ו'מה קורה?'. כי אנשים יודעים, אנשים יודעים שאני חלק. אני לא מסוגלת כבר, זה משפיע עליי ביום-יום.
סא"ל שרוני אמור היה להודות בעבירות המיוחסות לו, לרצות מאסר ממושך, לפצות את המתלוננות ולרדת לדרגת טוראי. אחד הסעיפים בהסדר יאפשרו לבני משפחתו של סא"ל שרוני להיות זכאים לקבל מכספי הפניסה שלו. בשבוע הבא יכריע בית הדין הצבאי אם לקבל את ההסדר ואם לשחרר את שרוני למעצר בית בתנאים מגבילים שיאפשרו לו להתחיל בטיפול כעבריין מין.
"שכל אחת תעשה מה שהיא רוצה", אומרת א'. "אבל אני מבקשת שהקול שלי יישמע, שלא יתעלמו ממני".