הצנזורה התירה היום (רביעי) לפרסום כי צה"ל משתמש בכלי טיס בלתי מאוישים לביצוע תקיפות בפעילות מבצעית. התרת הידיעה לפרסום נעשתה בתום עבודת מטה, במהלכה בחנה הצנזורה את התחום ונמצא כי אין מניעה לפרסם את השימוש שמבצע צה"ל במל"טים תוקפים במסגרת הפעילות.
הכטב"ם"זיק". צילום: נחמיה גרשוני-איילהו
כלי הטיס שנעשה בו שימוש הוא ״זיק״ Hermes-450 - כלי טיס חמוש שיכול לתקוף מטרות קרקעיות. בתמונה ניתן לראות על הכנף של הזיק נקודות תלייה, עליהן ניתן להתקין אמצעים שונים.
בחדשות הערב בכאן 11 פורסם שבין החיסולים המפורסמים ביותר בשנים האחרונות באמצעות כלי טיס בלתי מאוישים – מלבד מבצע שומר החומות בעזה שבו הותקפו חוליות נ"ט ומשגרי רקטות – אפשר לפרט את חיסולו של אחמד ג'עברי, מפקד הזרוע הצבאית של חמאס שהיה אחראי על חטיפת גלעד שליט, שחוסל בתחילת 2012. חיסול נוסף הוא של ג'יהאד מורנייה, בנו של בכיר חיזבאללה עימאד מורנייה, שחוסל בסוריה בשנת 2015.
מחיסול מפקד הזרוע הצבאית של חמאס ועד סיכול ממוקד של בנו של בכיר חיזבאללה: @ItayBlumental עם תפקיד המל"טים התוקפים של צה"ל בפעילויות מבצעיות - לאחר שהצנזורה התירה זאת לפרסום #חדשותהערב pic.twitter.com/Nv8A5NQ29V
— כאן חדשות (@kann_news) July 20, 2022
בתחילת יולי דיווח ערוץ אל-מיאדין הלבנוני כי חייל באחד הכוחות המזוהים עם צבא סוריה נהרג בתקיפת מל"ט ישראלי באזור קוניטרה שבדרום סוריה. לפי הדיווחים, היה נראה שמדובר בחיסול ולא הרוג כתוצאה מתקיפת יעד אחר. זאת כחלק מהמאבק של ישראל נגד תשתיות טרור של חיזבאללה בסוריה, בה מדי פעם חוסלו סורים שמשתפים פעולה עם ארגון הטרור ולא פעילי חיזבאללה ממש.