פרסום ראשון: ישראל בוחנת אם לפתוח את שדה התעופה רמון לטיסות לאוכלוסיה הפלסטינית - תמורת שקט מדיני. כך פורסם לראשונה היום (רביעי) בחדשות הערב בכאן 11.
פרסום ראשון: במסגרת ביקורו של ביידן שוקלים בישראל מחווה נוספת - לפתוח את שדה התעופה רמון לטיסות לפלסטינים, בתמורה לכך שאבו מאזן לא יקדם תהליכים נגד ישראל בהאג. @roysharon11 עם הפרטים על התוכנית המתגבשת ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/RpEO68D2LN
— כאן חדשות (@kann_news) July 13, 2022
לפי התכנון, שמתהווה במסגרת המחוות לפלסטינים כחלק מביקור ביידן, פלסטינים יעברו ב"מעבר בטוח" מהשטחים לערבה לשדה התעופה רמון. שר הביטחון בני גנץ תומך ביוזמה הזאת, ובתמורה הוא דורש מיו"ר הרשות הפלסטינית מאבו מאזן שלא יקדם תהליכים בבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג. עוד דורש גנץ מאבו מאזן שימשיך את המאבק בטרור הפלסטיני.
מתאם פעולות הממשל בשטחים הדגיש לגבי פתיחת שדה התעופה רמון לפלסטינים כי "מדובר בעבודת מטה, התוכנית טרם אושרה". המצב הנתון כיום הוא שפלסטינים שרוצים לצאת לחו"ל צריכים לעבור דרך מעבר אלנבי לירדן.
עבאס כבר הבהיר לגנץ כשנפגשו בדצמבר: נסיגה מהאג - רק תמורת מחוות משמעותיות
בפגישת גנץ ואבו מאזן שנערכה בחודש דצמבר, הבהיר יו"ר הרשות לשר הביטחון כי אם ישראל מצפה שהרשות הפלסטינית תחזור בה מהמהלכים מול בית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג, עליה לעשות מחוות מדיניות משמעותיות.
פגישת גנץ-אבו מאזן: שר הביטחון אמר שבכוונתו להמשיך לקדם צעדים בוני אמון בתחום הכלכלי והאזרחי, והדגיש את האינטרס המשותף שבחיזוק התיאום הביטחוני. הצדדים החליפו מתנות, קיימו פגישה בין הצוותים ואז פגישה בארבע עיניים
— כאן חדשות (@kann_news) December 28, 2021
הדיווח של @galberger ב-#חדשותהלילה@yairweinreb pic.twitter.com/F4JNZt69sz
זו הייתה הפעם הראשונה שעבאס קיים פגישה עם בכיר ישראלי בשטח ישראל מאז 2010, והוא הדגיש בפני גנץ כי הוא אמנם מבין שלא תהיה פריצת דרך מדינית בתקופת בנט, אך אין להסתפק במחוות והקלות אזרחיות וכלכליות בלבד, אלא על ישראל לעשות גם צעדים בעלי ניחוח מדיני שייראו בשטח, וזאת על מנת לחזק את מעמדו ולסייע לו אל מול הביקורת בציבור. "יש להמשיך בצעדים בוני אמון ולסמן אור בקצה המנהרה", אמר אבו מאזן.
בתחילת חודש מרץ אשתקד, הודיע בית הדין בהאג כי יפתח בחקירה רשמית נגד ישראל, בנוגע ל"מצב בפלסטין". בית הדין יחקור עבירות שבוצעו שבטח זה החל מ-13 ביוני 2014 - התאריך ממנו נעשתה הפנייה לבית הדין. ישראל בתגובה פנתה לבכירים באירופה כדי לנסות לשכנע אותם להתנגד למהלך. ראש הממשלה הפלסטיני, מוחמד שתאייה, הודיע שהרשות הפלסטינית תשתף פעולה עם בית הדין בחקירה. בישראל הגיבו שלא ישתפו פעולה בפרוייקטים כלכליים עם הרשות עד שתחזור בה מההצהרה.