הקידוחים באסדת כריש: בלבנון ממשיכים לתקוף בחריפות את ההכנות לקידוח בשדה הימי שסמוך לגבול עם ישראל. ראש סיעת חיזבאללה בפרלמנט הלבנוני, מוחמד רעד, קרא היום (שני) לקבוצות השונות בלבנון להסכים שהחברה תקדח ותחפש גז במים בין לאומיים, בזמן ובמקום שמתאימים לחיזבאללה. הוא הוסיף שארגונו יהיה מוכן לתגובה לפעילות ישראלית בנושא. מנגד, ראש ממשלת המעבר, נג'יב מקיאתי, אמר כי סיכם עם הנשיא מישל עון לקרוא למתווך האמריקני לפעול לחידוש המשא ומתן.
מקיאתי, אמר כי שוחח עם עון, על הנושא. לדבריו, השניים סיכמו על קריאה משותפת למתווך האמריקני בעניין שרטוט הגבול הימי, עמוס הוכשטיין, להגיע לביירות כדי לדון בהשלמת המשא ומתן בין ישראל ללבנון. זאת כדי "למנוע הסלמה שלא תשרת את היציבות שבו מצוי האזור". עוד נכתב כי כל פעולה של קידוח או גילוי גז על ידי ישראל באזור המחלוקת הוא התגרות ומעשה תוקפנות שמשבש את המשא ומתן.
שר החוץ הלבנוני, עבדאללה בוג'יב, קרא למתווך האמריקני עמוס הוכשטיין לחדש את עניין שרטוט הגבולות מהר ככל האפשר, ולהביא לסיום העניין. מנהיג חיזבאללה, חסן נסראללה, הביע בחודש שעבר התנגדות למשא ומתן בתיווך אמריקני ואמר: "תעשו משא ומתן, אבל לא בראש הנקרה ולא עם עמוס הוכשטיין או כל 'שטיין' אחר שיבוא. תיווך של האמריקנים שעומדים לצד ישראל לא יוביל לשום מקום".
בחיל הים נערכים לאפשרות שהאסדה "כריש" תותקף ומעבירים לאזור מערכת כיפת ברזל בגירסתה הימית. את השטח יאבטחו כלי שיט מעל ומתחת לפני הים - כולל צוללות. האם יש קשר להודעת דובר צה"ל בסופ"ש על תרגיל בהשתתפות הצוללת "דולפין" בים האדום? @ItayBlumental #חדשותהחג pic.twitter.com/35pQJ1LjTE
— כאן חדשות (@kann_news) June 5, 2022
אתמול פורסם בכאן חדשות שבצה"ל נערכים לפגיעה של חיזבאללה באסדת הגז כריש, שהגיעה למיקומה המיועד במים הכלכליים של ישראל, כ-80 קילומטרים ממערב לחופי המדינה. בימים שקדמו להגעת האסדה של חברת "אנרג'יאן" מסינגפור למיקומה באתר כריש, שאינו נתון במחלוקת מול לבנון, במערכת הביטחון קיימו הערכות מצב. האבטחה על האסדה היא של החברה, אבל במים האחריות היא על מדינת ישראל.
חיל הים יאבטח את האסדה הצפה בלב ים באמצעות כלי שיט מעל ומתחת לפני הים - גם בעזרת צוללות. חיל הים גם נערך לסייע ולהגיב במקרה שיפגעו בכלי השיט בלב ים. ובנסוף, כיפת ברזל ימית תקודם לאזור.
נשיא לבנון, מישל עאון, אמר אתמול כי כל פעילות באזור הימי השנוי במחלוקת היא פרובוקטיבית ועוינת. הוא הוסיף כי שוחח בעניין עם ראש ממשלת המעבר במדינה, נג'יב מיקאתי, ודרש מהצבא להעביר לו נתונים מדוייקים ורשמיים כדי להגיב לכניסת האסדה.