הלוחם שנפצע בפיגוע בשער שכם משחזר: "נאבקתי ולא שמתי לב שנפצעתי"

"לא שמתי לב שנפצעתי": הלוחם משער שכם משחזר
יאיר מימון תושב תקוע שחיסל את המחבל אמש סיפר לכאן רשת ב על הרגעים הדרמטיים: "אשתי ואני ישבנו במרפסת ופתאום לנוף הפסטורלי שלנו הסתנן אדם. קראתי לו לעצור וכשלא הגיב נפל האסימון שיש פה מחבל" | האזינו לריאיון
מחבר איתי בלומנטל מחבר איתי בלומנטל
Getting your Trinity Audio player ready...
לוחם מג"ב משחזר את נטרול המחבל בשער שכם
צילום:

לוחם משמר הגבול שנאבק אמש בשער שכם עם מחבל ונפצע שחזר היום (שני) את הרגעים המותחים עד נטרול החמוש: "קראנו לו לבידוק בעמדה, הוא לא הציג תעודה מזהה ואמר שהוא תושב ירושלים. הוא העלה חשדות לאורך השיחה", מספר הלוחם. "ביקשתי ששני לוחמים ילוו אותו יד ביד לפני בדיקה פיזית שלא ישלוף כלי, ברגע שמעלים אותו, הוא שולף סכין. הייתה צעקה – 'מחבל, סכין, מחבל'. נאבקתי איתו כמה שניות, ניסיתי להפיל אותו לרצפה ולשמחתי הצלחתי. את כל הכוח הפעלתי על היד שאחזה בסכין. בין המאבק לפריקה מהסכין שמעתי יריות, צעקתי 'זהירות עם הירי'. הם חתרו למגע בצורה מעוררת השראה, נזהרו לא לפגוע בי. למעשה בשלב הזה אני כבר הייתי פצוע, אבל לא זיהיתי את זה".

תיעוד חדירת המחבל ליישוב



יאיר מימון, תושב תקוע שחיסל את המחבל אמש, סיפר היום (שני) לקלמן ליבסקינד ולרועי שרון על הרגעים הדרמטיים. "אשתי ואני ישבנו במרפסת ופתאום לנוף הפסטורלי שלנו הסתנן אדם ששלוש מטרים מאיתנו טיפס על הגדר", סיפר מימון בריאיון לכאן רשת ב.

האזינו לריאיון עם יאיר מימון בכאן רשת ב

מימון הסביר כי הוא קרא לחשוד לעצור: "כשלא הגיב, נפל לי האסימון שיש פה מחבל. רצתי פנימה לקחת את הנשק, ואשתי נכנסה לחדר עם הילדים. זה עניין של שניות וכחבר כיתת כוננות התחלתי לסרוק".

זירת האירוע בתקוע, צילום: TPS

על ההיתקלות איתו אמר מימון: "יצאתי מפתח הבית לחצר, הוא נכנס מהחנייה והגיע מאחוריי עם סכין שלופה ביד. הבת שלי ראתה הכול מהחלון. הסתובבתי אליו וזהו - מסיימים את האירוע". מימון הוסיף שכשהוא זיהה את המחבל הוא צעק לו לעצור, אך המחבל "צעק במבטא ערבי כבד 'שקט'".


אמש מחבל חדר ליישוב תקוע שבגוש עציון, ומימון, שחבר בכיתת הכוננות, ירה בו ופצע אותו באורח קשה, המחבל מת מפצעיו. שמו של המחבל הוא מועתצם מוחמד טאלב', בן 17 מהכפר חרמלה באזור גוש עציון. דקות לפני כן, מחבל דקר בשער שכם שוטר בן 24 בצווארו ופצע אותו באורח בינוני, לאחר שנקרא לבידוק על ידי לוחמי מג"ב. המחבל, נזיר מרזוק דאר אחמד, שוהה בלתי חוקי בן 19 תושב כפר עבווין סמוך לרמאללה, נורה בידי הלוחמים ופונה לבית החולים במצב קשה. הלילה, כוחות הביטחון עצרו ארבעה חשודים בסיוע לפיגועים באלעד ובאריאל. בסך הכול נעצרו 15 מבוקשים החשודים בפעילות טרור.

השתתף בהכנת הידיעה: איתי בלומנטל

הפופולריים