ירי גם מצפון: תושבים בגליל המערבי דיווחו לפנות בוקר (שני) על הדי פיצוצים. לאחר בדיקה, בצה"ל אישרו שמדובר ברקטה שנורתה מכיוון לבנון. הרקטה נפלה ליד מצובה, ולא גרמה לנזק או נפגעים. לא הופעלה אזעקה. בתגובה, צה"ל תקף מטרות בלבנון. דובר צה"ל תא"ל רן כוכב אמר בריאיון לכאן רשת ב כי לפי ההערכה מדובר בפלגים פלסטיניים, על רקע הרמדאן ואירועי הר הבית.
צה"ל: "בתגובה לשיגור הרקטה מלבנון מוקדם יותר הלילה, לוחמי התותחנים תקפו באש, שטחים פתוחים בדרום לבנון ובסמוך למרחב ממנו בוצע הירי באמצעות עשרות פגזי ארטילריה. בנוסף, נתקפה מטרת תשתית"@rubih67
— כאן חדשות (@kann_news) April 25, 2022
(צילום: דובר צה"ל) pic.twitter.com/yIVLD9Mrd6
האזינו לריאיון עם דובר צה"ל
העיתון הלבנוני אל-אח'באר, המזוהה עם חיזבאללה, דיווח כי הרקטה שוגרה מאזור שממוקם דרומית לעיר צור בדרום לבנון. עדי ראייה לבנונים אמרו לעיתון כי בסביבות השעה חצות הם שמעו את הדי שיגור הרקטה. גם כתב ערוץ אל-מנאר בדרום לבנון צייץ על שיגור שתי רקטות מדרום לבנון לעבר ישראל.
בחודש ינואר דווח בלבנון כי אלמונים שיגרו רקטה מאזור צור לעבר ישראל. מצה"ל נמסר אז: "אין אף אינדיקציה לאירוע כזה". הפעם האחרונה בה שוגרו רקטות מלבנון לעבר ישראל הייתה באוגוסט 2021, אז נורו שלוש רקטות, שנענו בתגובה במטח ארטילרי.
בחודש מאי בשנה שעברה נורו ארבע רקטות לעבר הגליל המערבי על ידי ארגונים פלסטיניים. אזעקות נשמעו ביישובים באזור הקריות. איש לא נפגע מהירי, אך שני בני אדם נחבלו קל בדרכם אל המרחב המוגן, וכמה לקו בחרדה.
בהכנת הידיעה השתתפו:כרמלה מנשה, רובי המרשלג, איתי בלומנטל, רועי קייס ועידו קורן