"משנה את כללי המשחק": הושלם בהצלחה הניסוי במערכת היירוט בלייזר

הושלם בהצלחה הניסוי ביירוט טילים בלייזר
משרד הביטחון, יחד עם רפאל, הכריזו על סיומם בהצלחה של שורת ניסויים במערכת שתוכל ליירט פצמ"רים, רקטות וכטב"מים בעלות נמוכה. שר הביטחון: "הישג בין-לאומי"
מחבר איתי בלומנטל מחבר איתי בלומנטל
Getting your Trinity Audio player ready...
רפאל
צילום: צילום: אגף דוברות והסברה, משרד הביטחון

הותר לפרסום: משרד הביטחון ורפאל השלימו סדרת ניסויים במערכת יירוט קרקעית בלייזר כנגד איומי תלול מסלול במגוון תרחישים ומטרות. בהודעת המחלקה לפיתוח אמצעי לחימה במשרד הביטחון נכתב כי מדובר ב"פריצת דרך עולמית". בשיחה עם כתבים, הגדיר שר הביטחון את המערכת - "Game Changer".

הניסוי הדגים יירוטים של פצמ"רים, רקטות, טילי נ"ט וכלי טיס בלתי מאוישים, במגוון תרחישים מורכבים. לפי מפא"ת, ישראל היא בין המדינות הראשונות בעולם שהצליחו להבשיל את טכנולוגיית הלייזר רב-העוצמה לכדי פיתוח מערכת בסטנדרטים מבצעיים ולהדגים יירוט בתרחיש מבצעי.

"הלייזר הינו כלי אפקטיבי, מדויק, קל להפעלה וזול בצורה משמעותית מכל אמצעי הגנה קיים אחר. סדרת הניסויים הזו היא השלב הראשון בתכנית ניסויים רב שנתית של מפא"ת והתעשיות הביטחוניות לפיתוח מערכת לייזר יבשתי ואווירי להתמודדות עם איומים לטווחים שונים בהספקים גבוהים", נמסר ממפא"ת.

"הלייזר ישולב כיכולת משלימה למערכת 'כיפת ברזל' וירחיב את האפקטיביות של מערכת ההגנה הרב-שכבתית ואת יעילותה הכלכלית", נמסר. ראש מפא"ת, תא"ל (מיל') ד"ר דניאל גולד הגיב: "סדרת הניסויים הנוכחית היא הגשמת חזון טכנולוגי ומהווה הישג משמעותי". 

שר הביטחון בני גנץ מסר: "לפני כחודש הכרזנו על צעד דרמטי, הוצאה לפועל של הזמנת ענק לפיתוח וייצור מערכת הגנה בלייזר. היום הצעד הזה הופך להישג בינלאומי. בפעם הראשונה אי פעם, מערכת לייזר רב עוצמה, מפיתוח כחול לבן, מיירטת מטרות מרחוק.

"ההישג הזה שמור לחדשנות הישראלית, למערכת הביטחון ולתעשיות שחוברות יחד ומספקות מטריית ביטחון והגנה לאזרחי ישראל. נעשה הכל כדי שהמערכת תהפוך למבצעית בהקדם ותאפשר מטריית הגנה יעילה, זולה וחדשנית. מטריית הגנה שתציל חיי אדם – ותאפשר מרחב תמרון רחב בהתקפה מול אויבינו".

בחירת העורכת