טיסן מלבנון חדר היום (שישי) לישראל, ולאחר כמה דקות אבד עמו המגע. חיזבאללה לקח אחריות על השיגור, וטען שמדובר בכלי טיס למטרות איסוף מודיעין, שחצה את הגבול לישראל עד למרחק של 70 קילומטרים, שהה מעל שמי ישראל למשך 40 דקות וחזר ללבנון מבלי שצה"ל הצליח להפילו. בשעות הערב המוקדמות דיווחו בלבנון על גיחות בגובה נמוך של מטוסי חיל האוויר בשמי לבנון, גם מעל הבירה ביירות.
דיווח: אחרי חדירת הטיסן - גיחות של חיל האוויר בשמי לבנון ובאזור ביירות | תיעוד
אחרי חדירת הטיסן: בלבנון מדווחים על גיחות של מטוסי חיל האוויר בשמי לבנון ובאיזור ביירות@kaisos1987 pic.twitter.com/6d0Q4KqV35
— כאן חדשות (@kann_news) February 18, 2022
גורם ביטחוני לבנוני אמר הערב לערוץ אל ג'זירה ששני מטוסי קרב מישראל חגו בגובה נמוך בשמי ביירות אחרי שהגיעו מכיוון הים. לדבריו, הם ביצעו תמרון בשמי ביירות במשך כמה דקות ואז עזבו את המרחב האווירי הלבנוני.
בצה"ל ציינו בתום התחקיר הראשוני כי אל עבר הטיסן הופעלו מסוקי ומטוסי קרב וכן שוגר מיירט של כיפת ברזל אך אלה לא הצליחו ליירט את כלי הטיס, שחזר לאחר כמה דקות לשטח לבנון. עוד עולה מהתחקיר הראשוני כי מדובר בטיסן קטן בגודל מטר. הוא זוהה עוד בזמן שטס בשטח לבנון לכיוון ישראל, כשמערכות הגילוי עוקבות כל זמן אחר מסלולו.
גורם צבאי אמר היום לכאן חדשות שהשימוש המסיבי במסוקים, מטוסים ומיירטים אל מול טיסן מלבנון הוא מיותר ויוצר בהלה מיותרת. כך גם האזעקות שנשמעו באזורים גדולים, והיו צריכות להיות יותר ממוקדות, לדברי הגורם.
בעקבות חציית כלי הטיס נשמעו אזעקות בשורת יישובים באזור הגליל העליון והגליל התחתון - ולראשונה מאז שנת 2006 גם במועצה האזורית עמק הירדן. במד"א לא נתקבלו דיווחים על נפגעים ובגליל שגרת החיים נמשכת כסדרה.
חדירת הטיסן לשטח ישראל: המגע עמו אבד, אבל בצה"ל מנחים על חזרה לשגרה בעורף • מטוסי קרב מבצעים סריקות בניסיון להבין אם כלי הטיס הופל - או שהצליח לחזור ללבנון@rubih67 pic.twitter.com/cNkuL7bHEM
— כאן חדשות (@kann_news) February 18, 2022
לפני יומיים פורסם לראשונה בחדשות הערב בכאן 11 כי במערכת הביטחון נערכים לאפשרות של מתקפת מל"טים מאיראן, ומעריכים שניסיונות לכך יימשכו. בתחילת השבוע הופלו בעיראק שני מל"טים ששוגרו מאיראן וקיים חשש שנועדו להתפוצץ בשטח ישראל. זאת ברקע טענות של גורמים איראנים שישראל מסייעת לכוחות אמריקנים לתקוף את המורדים החות'ים וארגוני טרור המזוהים עם איראן.
חדירת כלי הטיס מלבנון | כפי שדווח השבוע בכאן 11: בישראל נערכו לאפשרות של חדירת מל"טים. בצה"ל ובדרג המדיני יחשבו טוב איך להגיב לחדירה כזו משטח לבנון ולא משטח סוריה. התגובה, אם תבוא, תהיה אירוע מאוד רגיש.
— כאן חדשות (@kann_news) February 18, 2022
הפרשנות של @roysharon11 pic.twitter.com/BsfjconUaI
לקראת מלחמה עם איראן? | עוד יום
אתמול הפיל צה"ל שני רחפנים שחדרו לשטח ישראל. ראשון הופל רחפן של חיזבאללה שחצה משטח לבנון. הרחפן היה במעקב יחידות הבקרה האוויריות לאורך כל האירוע. בצה"ל מעריכים שהרחפן שייך לכוח רדואן, היחידה המובחרת של חיזבאללה. הרחפן השני חדר מעזה והופל בשטח הרצועה.
נערכים לאפשרות של שיגור מל"טים לעבר המדינה: צפו בכתבה מחדשות הערב
30 שנות נסראללה: המציאות כופה שינוי סדרי עדיפויות | רועי קייס
לפני יומיים הצהיר מנהיג חיזבאללה חסן נסראללה כי העברת אמצעי הלחימה מאיראן ללבנון לא נפגעה על אף מאמציה של ישראל. ביום הציון לחיסולם של כמה מבכירי ארגון הטרור, שיגר נסראללה איום: "כבר שנים אנחנו הופכים טילים למדוייקים. יש לנו אלפי טילים לא מדוייקים, וחלק גדול מהם כבר הפכו למדוייקים". לדבריו, חיזבאללה החל גם לייצר מטוסים ללא טייס בלבנון.
בהכנת הידיעה השתתפו רובי המרשלג, כרמלה מנשה ורועי שרון