חוסמים - ופותחים באש: תיעוד חיסול החוליה בשכם

חוסמים - ופותחים באש: תיעוד חיסול החוליה בשכם
בפעולה יוצאת דופן של כוחות הביטחון ביצע הימ"מ ביצע תרגיל הונאה כדי למשוך את החוליה למקום בו נורו חבריה
מחבר נורית יוחנן מחבר נורית יוחנן
Getting your Trinity Audio player ready...
תיעןוד חיסול המחבלים בשכם
צילום: -

בכלי תקשורת פלסטיניים התפרסם היום (שני) תיעוד של חיסול חוליית המחבלים בשכם בשבוע שעבר. בסרטון נראה רכב נעצר ליד המכונית הכסופה שבה שהו שלושת המחבלים וממנו נורים כדורים רבים.

הנקודה שבה הייתה ההיתקלות בין הצדדים נבחרה על ידי כוח הימ"מ ונפרשו בה צלפים. חברי החוליה היו במקום אחר בעיר, וכוח מסוערב נוסף נשלח כדי "למשוך" אותם לנקודה שנפרסו בה הכוחות, שם לאחר חילופי אש בין הצדדים, הצליחו לחסל את החוליה.

מחבלי החוליה היו משורות גדודי אל-אקצא, הזרוע הצבאית של פת"ח. בעת האחרונה, בעקבות חזרה הדרגתית של חמושים המזוהים עם פת"ח לשטח, בישראל פנו בבקשה לרשות הפלסטינית במטרה שזו תשתלט על החמושים היוצאים משורות התנועה. ברקע, חמאס והג'אהד האסלאמי נמצאים במאמץ מוגבר כדי להעיר את השטח בגדה ומאשימים את הרשות הפלסטינית כי פעולת החיסול לאור יום בשכם - היא פרי התיאום הביטחוני עם ישראל.

המחבל הרביעי בחוליה, אבראהים נבלסי, לא שהה יחד עם שאר חבריה שחוסלו ברכב ויש חשש שינסה לבצע פיגוע נוסף.

בחירת העורכת