ברקע האיום האיראני, שר הביטחון בני גנץ נפגש היום (חמישי) פומבית עם מלך בחריין חמד בן עיסא בן סלמאן אל-ח'ליפה, במסגרת ביקורו במדינה. גנץ הדגיש מול המלך את "חשיבות הדיאלוג האינטימי בין המדינות, ואת העמקת היחסים ושיתוף הפעולה בהגנה על האינטרסים המשותפים", נכתב בהודעת משרד הביטחון.
גנץ חתם על הסכם ביטחוני עם מקבילו הבחרייני. מעבר לסמליות, הוא יאפשר שיתופי פעולה ויחזק את הברית האסטרטגית עם המדינות הערביות במזה"ת, ברקע האיום האיראני. אפשר להעריך שהביקור הפומבי, שלפני שנתיים נראה כמו מסרט מדע בדיוני, לא היה קורה בלי אישור מסעודיה. @roysharon11 מדווח ממנאמה pic.twitter.com/i5CIVhYwN6
— כאן חדשות (@kann_news) February 3, 2022
גנץ נפגש גם עם יורש העצר וראש הממשלה סלמאן בן חמד אל-ח'ליפה, עם המפקד הכללי של הכוחות המזוינים השייח' ח'ליפה בן אחמד אל-ח'ליפה ועם שר ההגנה הבחרייני עבדאללה בן חסן אלנעימי. הוא חתם עם מקבילו על הסכם שיתוף פעולה ביטחוני בין בחריין לבין ישראל.
שר הביטחון גנץ בביקורו בבסיס הצי החמישי בבחריין: בשנה האחרונה שיתוף הפעולה בין צה"ל לבין הצי החמישי הולך ומתהדק וכך גם בין מערכות הביטחון. העובדה שאנחנו יכולים לנחות פה עם מטוס של חיל האוויר ולדברבגלוי על נושאי הביטחון באזור היא ציון דרך משמעותי@roysharon11
— כאן חדשות (@kann_news) February 3, 2022
(צילום: אלעד מלכה) pic.twitter.com/h6zrqf2y5T
"כך, שנה לאחר חתימת הסכמי אברהם, ישראל ובחריין ממסדות באופן רשמי את יחסי הביטחון ביניהן. מסגרת ההסכם תסייע לקידום שיתופי פעולה מודיעיניים, למיסוד אימונים, ושיתוף פעולה בין התעשיות הביטחוניות", נמסר ממשרד הביטחון. לדברי גנץ, "שיתוף הפעולה הוא המשך להסכמי אברהם ההיסטוריים וליחסים המתפתחים בין העמים ובין האנשים. ההסכם יאפשר שיתופי פעולה נרחבים ויחזק את הביטחון של שתי המדינות ואת יציבות האזור כולו".
גנץ הודה למלך על האירוח ותמיכתו בהרחבת הקשרים בין ישראל לבחריין, "שמתבטאים בהסכמי שיתופי פעולה רבים שנחתמו עד כה בתחומים הכלכליים והאזרחיים, וכעת משודרגים גם בהיבטי הביטחון".
משלחת שר הביטחון גנץ לבחריין מאשרת את שיתוף הפעולה עם ארה"ב מול איראן שנחשף בכאן חדשות: "עשרות אלפי חיילים אמריקניים פרושים באזור עם מטוסים וספינות קרב" | @roysharon11 מדווח ממנאמה#חדשותהערב pic.twitter.com/X5k9KuO2F5
— כאן חדשות (@kann_news) February 2, 2022
לפני ביקורו, הקליט גנץ נאום לכנס של המכון למחקרי ביטחון לאומי (INSS), בו אישר את חשיפת כאן חדשות, כי ישראל מקדמת שיתוף פעולה אופרטיבי עם ארצות הברית לאפשרות של פריצה איראנית לגרעין. אחרי שאתמול נחשף בכאן חדשות כי קצין אמריקני השתתף בתרגיל ישראלי המדמה תקיפה באיראן, דיבר שר הביטחון על שיתוף הפעולה עם ארצות הברית: "הצבאות שלנו ומערכות הביטחון מקיימות קשר שוטף, ואף מקדמים שיתוף פעולה אופרטיבי מול אפשרות של פריצה איראנית לגרעין ממש בעצם הימים האלו".
פרסום ראשון | נציג אמריקני נכח כמשקיף בתרגיל של צה"ל שדימה תקיפה באיראן, כחלק ממהלך של ארה"ב להבליט שיתופי פעולה צבאיים עם ישראל • בכיר אמריקני: "אי אפשר להמשיך בשיחות הגרעין לעד, נותרו שבועות ספורים"@gilicohen10 #חדשותהערב pic.twitter.com/cXREBD2btf
— כאן חדשות (@kann_news) February 1, 2022
בתוך כך, גילה שר הביטחון כי ישראל הציעה לסייע לצבא לבנון הסובל ממחסור באספקה בסיסית ובכוח אדם. זאת, לעומת התחזקותו של ארגון חיזבאללה הנתמך בידי איראן. לדבריו, ההצעה הועברה בשבוע שעבר באמצעות יוניפי"ל.