גורמי מודיעין אמרו היום (ראשון) לכאן חדשות כי הנזק במתקן הגרעיני בנתנז משמעותי וכי ניתן להעריך שנזק נגרם לצנטריפוגות מסוגים שונים. לפי ההערכות, הנזק מחזיר אחורה את יכולותיה של איראן להעשיר אורניום. לדברי גורם מודיעיני, נגרעה מאיראן יכולת משמעותית, ותזמון הפעולה אינו מקרי.
גורמי מודיעין אמרו לכאן חדשות שהנזק במתקן הגרעיני בנתנז משמעותי. ניתן להעריך שנזק נגרם לצנטריפוגות מסוגים שונים. לפי ההערכות, הנזק מחזיר אחורה את יכולותיה של איראן להעשיר אורניום. גורם מודיעיני - נגרעה מאיראן יכולת משמעותית, תזמון הפעולה אינו מקרי#חדשותהערב @gilicohen10 pic.twitter.com/D9TJUk4lzu
— כאן חדשות (@kann_news) April 11, 2021
מוקדם יותר אמרו גורמי מודיעין כי ישראל היא זו שעומדת מאחורי הפעילות, וכי מדובר בתקיפת סייבר ישראלית שהמוסד היה מעורב בה. עוד הוסיפו הגורמים כי הנזק במתקן האיראני גדול מכפי שמדווח באיראן.
ראש הממשלה נתניהו אמר בהרמת כוסית עם גופי הביטחון לרגל יום העצמאות: "המאבק באיראן וגרורותיה הוא משימה ענקית, המצב שקיים היום, לא אומר שזה המצב שיהיה קיים מחר".
נתניהו, גנץ, כוכבי ופורום מטכ"ל (צילום: דובר צה"ל)
יו"ר הארגון לאנרגיה אטומית של איראן, עלי אכבר סאלחי, גינה את מה שכינה "פעולת הטרור" שכוונה לעבר המתקן התת קרקעי בנתנז, והדגיש כי איראן שומרת לעצמה את הזכות להגיב. דובר ועדת האנרגיה בפרלמנט האיראני מסר כי החשד הוא שהתקלה החשמלית בנתנז היא חבלה מכוונת.
דובר ארגון האנרגיה האטומית האיראני דיווח הבוקר על אירוע המוגדר "תקלה-תקרית" במתקן ההעשרת האורניום בנתנז. הדובר שדיווח על התקלה במתקן ההעשרה מסר כי אף אדם לא נפגע באירוע. ניתן להעריך שמדובר בפעולת סייבר ישראלית. בעבר, על פי פרסומים, ישראל עמדה מאחורי פעילות סייבר שקיבלה את הכינוי סטאקסנט, שהביאה בשנת 2011 לשיבוש משמעותי בצנטריפוגות בנתנז. הקבינט המדיני-ביטחוני צפוי להתכנס ביום ראשון הבא, לראשונה זה חודשים, לדון בסוגיה האיראנית.
בהוראת הנשיא רוחאני איראן החלה אתמול להזריק גז ולבחון צנטריפוגות מתקדמות. הטלוויזיה הממלכתית באיראן הודיעה שהמדינה הפעילה עשרות צנטריפוגות חדשות להעשרת אורניום. באיראן ציינו אתמול את "היום הלאומי לטכנולוגיה גרעינית".
סוכנות האיראנית לאנרגיה אטומית החלה בהזרקה של גז לצנטריפוגות מתקדמות והחלה בבדיקה של צנטריפוגה מתקדמת מסוג IR-9 במתקן הגרעיני בנתנז. עלי אכבר סלאחי, ראש הסוכנות, אמר כי בהתאם לתקנות הבין-לאומיות, איראן מעוניינת להגדיל את ההישגים הגרעיניים שלה. הוא הוסיף כי למרות ההגבלות והעיצומים, פרויקטים שונים בתחום המדע והטכנולוגיה הגרעיניים נמשכים.
בהכנת הידיעה השתתפו: גילי כהן, בן יניב, עמיחי שטיין ומאיה ראכלין