אחרי שבועות ארוכים של שקט בעוטף עזה: צה"ל תקף הלילה (שבת) בעזה, אחרי שלוחמי ההגנה האווירית יירטו אמש בשעה 20:00 שתי רקטות ששוגרו מהרצועה לעבר ישראל. מטרות התקיפה היו אתר לייצור אמצעי לחימה רקטיים, תשתית תת קרקעית ועמדה צבאית של חמאס.
התושבים באשקלון דיווחו על כמה יירוטים שנראו באוויר, ודובר צה"ל אישר את הדיווחים על יירוט. ממד"א נמסר כי לא התקבלו קריאות על נפגעים, למעט נפגעי חרדה בודדים. נפגעת חרדה, תושבת אשקלון בת 20, פונתה במצב קל לבית החולים ברזילי בעיר.
אזעקת הצבע האדום באשקלון ובעוטף עזה: שני יירוטים נצפו בשמיים@Itsik_zuarets
— כאן חדשות (@kann_news) December 25, 2020
(צילום: יגאל חדד) pic.twitter.com/VB61U3hiTg
הירי האחרון לעבר ישראל אירע לפני כחודש, אז שוגרה רקטה מרצועת עזה לאשקלון ונפלה בשטח מפעל מדרום לעיר. לא בוצע יירוט ונזק נגרם למפעל. שבוע לפני כן, נורו שתי רקטות מרצועת עזה, וההערכה במערכת הביטחון הייתה כי השיגורים הופעלו כתוצאה מפגיעת ברק במשגר שהיה טעון ומכוון. מקורות פלסטיניים טענו אז כי ארגוני הטרור חמאס והג'יהאד האיסלאמי לא קיבלו החלטה על הסלמה ועל כן יחקרו את הירי לעבר ישראל.
שתי רקטות שנורו מרצועת עזה יורטו באמצעות כיפת ברזל. מד"א דיווח על כמה נפגעי חרדה. לא נגרם נזק@Itsik_zuarets #השבוע pic.twitter.com/k7F4q8I07F
— כאן חדשות (@kann_news) December 25, 2020