המתיחות בדרום: בגבול רצועת עזה נמשכות היום (ראשון) הכוננות והדריכות, זאת לצד ההערכה כי חילופי האש מאחורינו. בצה"ל בוצעו התאמות בפריסת סוללות כיפת ברזל. הקבינט המדיני-ביטחוני התכנס לישיבה בת ארבע שעות.
בתוך כך, במערכת הביטחון מעריכים שלמרות ההודעה המטילה על חמאס את האחריות לירי, מי שעומד מאחורי ירי הרקטות הוא ארגון הג'יהאד האסלאמי. ההערכה היא שהשיגור נעשה למורת רוחו של חמאס, שאינו מעוניין בהסלמה, אך אין לו כוח או רצון לאלץ את הג'יהאד האסלמי להישמע לתכתיביו.
אתמול דיווח העיתון הפלסטיני אל-קודס מפי מקורות פלסטינים כי הג'יהאד האסלאמי הוא שעומד מאחורי ירי הרקטות. לפי הדיווח, שיגור הטילים נעשה בעקבות ירי שמבצעת ישראל לעבר המפגינים בצעדות השיבה. עוד אמרו המקורות כי לאחר הירי ישראל העבירה מסרים לעזה דרך מצרים, כי לא תאפשר את המשכו. לפי העיתון, לאחר הירי שוחחו בכירים במודיעין המצרי עם הנהגת הג'יהאד האסלאמי כדי למנוע הסלמה רחבה יותר.
בריאיון לאריה גולן בתוכנית "הבוקר הזה" אמר הבוקר שר העלייה והקליטה יואב גלנט כי "לא תהיה ברירה ונגיע לסבב נוסף ברצועת עזה". גלנט המשמש חבר בקבינט המדיני-ביטחוני הוסיף: "אנחנו נקבע את העיתוי, את התנאים ונגיע למערכה רחבה שהתוצאות שלה יהיו מאוד כואבות לחמאס".
האזינו לריאיון המלא עם השר יואב גלנט מתוך כאן רשת ב
הבוקר דיווח אתר החדשות הפלסטיני "דוניא אל-ווטן" כי ארגוני הטרור בעזה העבירו מסרים למתווכים המצריים לפיהם בעזה לא ישתקו על ההסלמה הישראלית, כלשונם. חבר הפלגים הצבאיים בעזה, נאא'ל אבו עודה, אמר לאתר כי בישראל התנו את המשך ההסדרה בהרכבת ממשלה חדשה, אך בעזה הבהירו כי לא יהיו "שבויים של הבחירות הישראליות".
בליל שישי שוגרו מרצועת עזה לעבר שדרות עשר רקטות. מערכת כיפת ברזל יירטה שמונה מן הרקטות, רקטה נוספת נחתה בשטח פתוח ואחרת פגעה פגיעה ישירה בבית בשדרות. הרקטה התפוצצה סמוך למבנה - דיירי הבית, זוג הורים כבני 40 וילדיהם, שהו במרחב המוגן ולא נפגעו. נזק משמעותי נגרם לבית ולמכוניות סמוכות. בסביבות השעה 2:00 לפנות בוקר נשמעה שוב אזעקת צבע אדום בשדרות וביישוב איבים. מדובר צה"ל נמסר כי זוהה ירי שאינו רקטות מרצועת עזה לעבר ישראל.
בתגובה לירי הרקטות מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אתמול לפנות בוקר שורת יעדי טרור של ארגון חמאס ברחבי הרצועה. בין מטרות התקיפה: מתחם צבאי של מערך ההגנה האווירית של חמאס, מתחם צבאי ששימש את הכוח הימי של הארגון, תשתיות תת-קרקעיות ואתר לייצור אמצעי לחימה. בעקבות התקיפות נהרג איש ארגון הפתח בחאן יונס.