לאחר לילה מתוח בדרום, השקט ביישובי עוטף עזה נשמר היום (שבת). צה"ל ביצע ביממה האחרונה התאמות בפריסת כיפת ברזל ונערך לאפשרות של חידוש הירי. העיתון הפלסטיני אל-קודס דיווח מפי מקורות פלסטינים כי הג'יהאד האיסלאמי הוא שעומד מאחורי ירי הרקטות. לפי הדיווח, הירי נעשה בעקבות ירי שמבצעת ישראל לעבר המפגינים בצעדות השיבה. עוד אמרו המקורות כי לאחר הירי ישראל העבירה מסרים לעזה דרך מצרים, כי לא תאפשר את המשך הירי במיוחד לנוכח ההקלות כלפי עזה בתקופה האחרונה, שכללו הכנסת סחורות והעברת כסף קטרי. לפי העיתון, לאחר הירי בשישי בלילה, בכירים במודיעין המצרי שוחחו עם הנהגת הג'יהאד האיסלאמי כדי למנוע הסלמה רחבה יותר. כמו כן התנהלו מאמצים מצד האו"ם וקטר ובכירי הג'יהאד האיסלאמי וחמאס שוחחו ביניהם.
לילה לא שקט בדרום: מקור בחמאס טוען כי בארגון יודעים מי אחראי למטחי הרקטות - "אנחנו פועלים לטפל בנושא"
— כאן חדשות (@kann_news) November 2, 2019
הדיווח של @galberger ב-#חדשותהשבת pic.twitter.com/OWrUiwH70b
מקור בחמאס טוען כי בארגון יודעים מי אחראי למטחי הרקטות - "אנחנו פועלים לטפל בנושא", מא המקור. בתוך כך, הזרוע הצבאית של הג'יהאד האסלאמי מאיימת כי אם תפגע ישראל בהנהגת ההתנגדות, כלשונה, היא תדע כיצד לנהוג. "יש לנו מרחב גדול מאד להתמודד עם המציאות בשטח אם יבצע הכיבוש מעשה טיפשי שיפגע בבני עמנו או בהנהגת ההתנגדות".
צה"ל תקף הלילה מטרות של חמאס ברצועה, למרות שעל פי ההערכה במערכת הביטחון, הג'יהאד האסלאמי אחראי על הירי. התפיסה במערכת הביטחון היא לאלץ את חמאס לאכוף את מרותו על הג'יהאד.
אחרי ליל הרקטות בדרום: צה"ל תקף מטרות של חמאס ברצועה, זאת למרות שעל פי ההערכה הג'יהאד האסלאמי אחראי על הירי. התפיסה במערכת הביטחון היא לאלץ את חמאס לאכוף את מרותו על הג'יהאד
— כאן חדשות (@kann_news) November 2, 2019
הדיווח של @moyshis ב-#חדשותהשבת pic.twitter.com/uMSh3dEZH8
בעזה קיימו היום הלוויה המונית להרוג בחאן יונס, איש פתח. דובר חמאס בעזה, פווזי ברהום, אמר הבוקר כי תקיפות צה"ל הלילה ברצועה הן "הסלמה מסוכנת נגד אזרחים חפים מפשע והאויב הציוני נושא בהשלכות". עוד הוסיף כי "הרג החפים מפשע ופיצוץ המצב עם ההתנגדות יחזור כבומרנג בפניו של הכיבוש". גם הג'יהאד האסלאמי הטיל על ישראל את האחריות להסלמה, וטען שראש הממשלה בנימין נתניהו "מנסה לחפות על כישלונו ושחיתותו". נתניהו קיים הלילה התייעצויות ביטחוניות בקרייה בתל אביב בשיתוף הרמטכ"ל, ראש השב"כ, ראש המל"ל ובכירי צה"ל.
תיעוד פלסטיני: תקיפות צה"ל הלילה ברצועת עזה@galberger pic.twitter.com/4sYvJd4BJi
— כאן חדשות (@kann_news) 2 בנובמבר 2019
כמו כן, ברהום ציין כי היקף התקיפות הלילה על מוצבי הארגונים הפלסטיניים בעזה מלמד על כוונה מוקדמת של ישראל לזרוע הרס וחורבן. "הדם של עמנו יקר ואיש לא יאפשר לאויב לשחק בו", אמר. הפלסטינים דיווחו שצעיר פלסטיני בן 27 נהרג באחת התקיפות של צה"ל באזור חאן יונס שבדרום הרצועה. נמסר כי הוא נהרג מפגיעת רסיס בשעה שהיה בביתו הנמצא סמוך למוצב של אחד הארגונים, ועוד שני בני אדם נפצעו בינוני עד קשה בתקיפה.
בתגובה לשיגור הרקטות לישראל: חיל האוויר תקף הלילה מגוון יעדי טרור של ארגון חמאס בצפון, במרכז ובדרום רצועת עזה. מצה"ל נמסר כי הוא רואה בארגון הטרור אחראי על הנעשה ברצועה ומחוץ לה
— כאן חדשות (@kann_news) 2 בנובמבר 2019
(צילום: דובר צה"ל) pic.twitter.com/u0GvvnUKIp
לפי כלי תקשורת פלסטיניים, חיל האוויר תקף בין 13 עד 15 יעדים ברחבי הרצועה, ובהם מוצבים של הזרוע הצבאית של חמאס. ברוב התקיפות לא דווח על נפגעים. מקורות פלסטינים מסרו כי התקיפות נמשכו כשעה וחצי, ובמהלכן נורתה אש אל כלי טיס של צה"ל.
בין מטרות התקיפה של צה"ל: מתחם צבאי של מערך ההגנה האווירית של חמאס, מתחם צבאי ששימש את הכוח הימי של הארגון, תשתיות תת-קרקעיות ואתר לייצור אמצעי לחימה. מצה"ל נמסר כי הוא רואה בארגון הטרור אחראי על הנעשה ברצועה ומחוץ לה.
אמש שוגרו מרצועת עזה לעבר שדרות עשר רקטות. מערכת כיפת ברזל יירטה שמונה מן הרקטות, רקטה נוספת נחתה בשטח פתוח ואחרת פגעה פגיעה ישירה בבית בשדרות. הרקטה התפוצצה סמוך למבנה - דיירי הבית, זוג הורים כבני 40 וילדיהם, שהו במרחב המוגן ולא נפגעו. נזק משמעותי נגרם לבית ולמכוניות סמוכות. סמוך לשעה 2:00 לפנות בוקר נשמעה שוב אזעקת צבע אדום בשדרות וביישוב איבים. מדובר צה"ל נמסר כי זוהה ירי שאינו רקטות מרצועת עזה לעבר ישראל.
תיעוד: רגע פגיעת הרקטה בבית בשדרות
— כאן חדשות (@kann_news) 1 בנובמבר 2019
צילום: ידיעות מהשטח בטלגרם@Itsik_zuarets pic.twitter.com/CyybcobWUc
באירועים שלוו בגל אזעקות בשדרות והסביבה, נפצעה קל אישה בת 65 שנפלה בדרכה למרחב המוגן. חמישה בני אדם נוספים לקו בחרדה. פיקוד העורף לא פרסם הנחיות מיוחדות, אך עיריית שדרות המליצה לתושבים להישאר בקרבת מרחבים מוגנים.
בהכנת הכתבה השתתפו: גל ברגר, רועי שרון, גילי כהן, משה שטיינמץ ונורית יוחנן