מטח רקטות כבד מרצועת עזה, פגיעה בבית בשדרות

מטח רקטות כבד מרצועת עזה, פגיעה בבית בשדרות
בפעם השנייה בתוך יממה נשמעו אזעקות רבות ביישובי העוטף • בבית שנפגע בשדרות שהו הורים כבני 40 וילדיהם במרחב המוגן, ולא נפגו • מאז השעה 21:00 זוהו עשרה שיגורים לעבר ישראל | עדכונים שוטפים
author author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
שיגורים לעבר עוטף עזה, 01.11.19
צילום: צילום: דוברות משטרה, ולאד רויטברג

מטח על עוטף עזה: עשר רקטות שוגרו הערב (שישי) מרצועת עזה לעבר שדרות. מערכת כיפת ברזל יירטה שמונה מן הרקטות, רקטה נוספת נחתה בשטח פתוח ואחרת פגעה פגיעה ישירה בבית בשדרות. רקטה נוספת נפלה בשטח פתוח. באירועים, שלוו בגל אזעקות בשדרות והסביבה, נפצעה קל אישה בת 65 בעת שנפלה בריצתה למרחב מוגן, חמישה נוספים לקו בחרדה. פיקוד העורף לא פרסם הנחיות מיוחדות אך עיריית שדרות ממליצה לתושבים להישאר בקרבת מרחבים מוגנים.

מלשכת ראש הממשלה ושר הביטחון בנימין נתניהו נמסר כי הוא "מקיים קשר עם הרמטכ"ל והצמרת הביטחונית ומנחה על הפעולות הנדרשות". במערכת הביטחון מעריכים כי הג'יהאד האיסלאמי אחראי לירי הרקטות.

הרקטה התפוצצה סמוך למבנה - דיירי הבית, זוג הורים כבני 40 וילדיהם, שהו במרחב המוגן ולא נפגעו. נזק משמעותי נגרם לבית ולמכוניות,  שוטרי וחבלני משטרת ישראל הוזעקו אל הבית ופועלים במקום. פרמדיק מד"א אלכס קוסינוב שהגיע למקום לאחר הנפילה סיפר שהייתה המולה רבה: "בסמוך היו כמה מכוניות עם שמשות מנופצות".

עוד סיפר קוסינוב: "הם סיפרו לנו שמיד עם הישמע האזעקה הם נכנסו למרחב מוגן ויצאו כעבור מספר דקות. הם לא נפגעו ולא נזקקו לטיפול רפואי".


בעקבות מטח השיגורים הראשון, חמישה בני אדם לקו בחרדה וטופלו במקום על ידי מד"א. אישה נוספת בת 65 משדרות נפצעה קל כשהייתה בדרכה למרחב המוגן, היא פונתה לבית החולים ברזילי שבאשקלון. דובר עיריית שדרות, ירון ששון, אמר כי נשמעו בעיר כמה אזעקות ברצף, החל מהשעה 21:00. 

אתמול, לאחר חודשיים של שקט, שוגרה רקטה מרצועת עזה לשטח ישראל. לא דווח על נפגעים או נזק. צה"ל כתגובה ירה אל שתי עמדות של חמאס ברצועה באמצעות כלי טיס וטנק.


הפופולריים