אסון הסוכנים

לראשונה: המוסד התייחס למות איש הארגון באיטליה

לראשונה: המוסד התייחס למות איש הארגון באיטליה

ארגון המודיעין הישראלי פרסם הודעה רשמית שהתייחסה לכך כי ההרוג באסון השתייך למוסד: "איבדנו חבר יקר" • באיטליה מדווחים כי המוסד דרש הבהרות לגבי האסון
author KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
טביעת סירה באיטליה, 29.05.23
צילום: AP

שלושה ימים לאחר אסון טביעת הספינה באיטליה, שבו נהרג אזרח ישראלי, התייחסו היום (רביעי) בישראל לראשונה להיותו של ההרוג איש מוסד לשעבר, אך מבלי להזכיר את שמו. לעומת זאת, בתקשורת האיטלקית פורסם שמו של ההרוג, לכאורה, על רקע הפרסומים כי על סיפון הספינה התרחשה פגישה בין סוכני מודיעין. בהודעה שפורסמה מטעם משרד ראש הממשלה נמסר בשם המוסד: "הבוקר הובא לישראל ארונו של גמלאי המוסד, שנהרג באסון השיט בעקבות תנאי מזג אוויר סוערים באגם מאג'ורה באיטליה. בשל שירותו בארגון לא ניתן להרחיב אודותיו".

עוד נכתב בהודעה: "המוסד איבד חבר יקר. עובד מסור ומקצועי שהקדיש את חייו לביטחון מדינת ישראל במשך עשרות שנים, גם לאחר פרישתו. המוסד כואב את האובדן ומשתתף בצער המשפחה, אותה ימשיך ללוות ולחבק". מאוחר יותר היום דווח בתקשורת בארץ המגף כי המוסד ביקש הבהרות מהאיטלקים לגבי התאונה.

סקיפר הספינה, קלאודיו קרמינטי, שנחקר בחשד להריגה, שחזר את רגעי האימה של ההתהפכות בריאיון לעיתון "לה רפובליקה": "30 שניות, ואז האפוקליפסה היכתה, הסירה התהפכה וכולנו נפלנו למים". מחקירתו עלה כי הסירה הייתה במרחק של כ-100 מטרים מהחוף, והתהפכה כשמזג האוויר החל להיות סוער. קרמינטי חשוד שהעלה לסיפון יותר אנשים ממה שמותר - 25 במקום 15. בתאונה נהרגה גם אשתו.

ארבעה בני אדם, ביניהם ישראלי בן 54, גמלאי המוסד, נספו בתחילת השבוע בטביעת סירה באגם מאג'ורה שבצפון איטליה. הסירה התהפכה לאחר שנקלעה למזג אוויר קיצוני שכלל רוחות עזות וגרם למערבולות. חלק מהנוסעים שטבעו הצליחו לשחות לחוף מבטחים, בעוד השאר חולצו על ידי צוותי חילוץ שהוזעקו למקום.

הפופולריים