במסגרת המאבק בטרור והמלחמה נגד ארגון החמאס, וועדת השרים לענייני חקיקה אישרה היום (ראשון) שחוק המאבק בטרור יורחב, כך שיתאפשר לשר הביטחון להכריז על פעילי טרור יחידים. זאת, בשונה מהמצב הנוכחי בו ניתן להכריז רק על ארגוני טרור. מטרתו העיקרית של התיקון, היא לפגוע בדרכי המימון של פעילי הטרור בארגונים השונים, ובארגון החמאס בפרט, המתבססות ברובן על חלפנות כספים של פעילי טרור ברחבי המזרח התיכון.
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי, לחצו על הפעמון ואתם מעודכנים
תיקון החוק יחזק את האמצעים המנהליים שניתן להפעיל נגד ארגוני הטרור ופעילי הטרור, ויאפשר סיכול יעיל יותר של ערוצי גיוס, מימון והעברת כספים למטרות טרור. הטלת סנקציות פיננסיות על ארגוני טרור ופעילי טרור הוכחה כיעילה ואפקטיבית, כחלק מהמאבק של המטה ללוחמה כלכלית בטרור במשרד הביטחון.
נוסף על כך, הוועדה אישרה לקריאה ראשונה את הצעת החוק של שר המשפטים יריב לוין, לתיקון חוק איסור הלבנת הון בנושא העברת מידע למטה ללוחמה כלכלית בטרור. מטרת החוק המוצע היא להגביר ולייעל מאבק הכלכלי בארגון הטרור חמאס, ולאפשר העברת מודיעין פיננסי ישירות מהרשות לאיסור הלבנת הון למטה הלאומי ללוחמה כלכלית בטרור.
עוד בנושא
כיום המידע אינו מועבר במישרין למט״ל אלא באמצעות משטרת ישראל. העברת המודיעין הפיננסי במישרין תייעל את תהליכי העבודה, תגביר את אפקטיביות האכיפה ותאפשר סיכול מהיר של מימון טרור.