לפי מתווה עסקת החטופים, ישראל תקבל בכל ערב את רשימת החטופים שישוחררו למחרת באמצעות הצלב האדום. בתגובה תעביר ישראל לארגון את רשימת האסירים הביטחוניים שישוחררו למחרת. לפי גורם מדיני, הערב (רביעי) לא יעודכנו משפחות החטופים הצפויים להשתחרר, כדי לא ליצור מפח נפש במקרה שבו חמאס לא יעמוד בהבטחותיו. "רק כשהם יהיו בידיים שלנו נעדכן - ונביא את המשפחות לנקודת המפגש בבתי החולים", אמר הגורם. "אם נראה שהרשימה שנקבל הערב זהה לרשימת שתשוחרר מחר, ייתכן שנשנה את הנוהל", הוסיף.
> מגיל 10 חודשים ועד 18: שמות 39 הילדים החטופים בעזה
> יותר ממאתיים אזרחים וחיילים: רשימת החטופים המלאה
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
המהלך לשחרור החטופים יחל בשעה 10:00 בבוקר בכל יום. החטופים שישוחררו יועברו לידי הצלב האדום ומשם, דרך מעבר רפיח, ייכנסו לישראל. רק אז תשחרר ישראל את האסירים. "ישראל תקבע בכל יום אילו מחבלים ישוחררו מבתי הכלא, ביחס של שלושה מחבלים עבור כל חטוף", אמר הגורם המדיני.
לדברי הגורם, "כל ירי ייחשב כהפרה של ההסכם", אך לא בטוח שהדבר יוביל לפיצוץ עסקת החטופים. "ייתכן שיהיו הפרות של הפסקת אש שלא במסגרת הוראה מהדרג הבכיר של חמאס", אמר הגורם.
"ההגדרה 'חיילות' צומצמה - רק מי שהייתה בשירות פעיל"
בסך הכל מחזיק בידיו ארגון חמאס 93 נשים וילדות, ועוד חמש חיילות שכרגע אינן כלולות בעסקה. "הצלחנו לצמצם את ההגדרה של 'חיילות' בעסקה רק לנשים שהיו בשירות פעיל בעת החטיפה, בניגוד לדרישותיו של חמאס בעבר", הוסיף הגורם.
בנוגע לילדים המוחזקים בעזה אר הגורם כי ההערכה היא שחמאס מחזיק בכ-30 ילדים חטופים, אך אין מספר מדויק. "לחמאס בהחלט יש קשיים לשחרר מספר גבוה של חטופים, אך אנחנו חושבים שבמהלך ימי ההפוגה יש סיכוי גבוה שהוא יצליח לאתר את השאר", אמר הגורם, והוסיף כי ייתכן שההפוגה בלחימה תימשך יותר מארבעה ימים, ושבמסגרתה ישוחרר מספר גבוה יותר של חטופים. "יש סיכוי טוב שלא נעצור בעסקה של 50 חטופים ושנגיע אפילו ל-75 או 80 חטופים במסגרת העסקה", הסביר.
בנוגע לדיווחים מלבנון שלפיהם גם בגזרה הצפונית תינצר האש במהלך ימי הפסקת האש עם חמאס אמר הגורם: "אין לנו הסכם עם חיזבאללה. אם הם ימשיכו לתקוף - הם יחטפו".