לקראת השלב הבא במלחמה, צה"ל פרסם הבוקר (שישי) את מפת אזורי הפינוי ברצועת עזה. המפה מבוססת על חלוקת שטח הרצועה לאיזורים, לפי השכונות המוכרות, כדי לאפשר לתושבי עזה להבין את ההנחיות ולהתפנות ממקומות ספציפיים במידה וידרשו לכך, כדי לשמור על ביטחונם.
> עקבו אחרי ערוץ הוואטסאפ של כאן חדשות - לחצו על הפעמון ואתם מעודכנים
> החטופים שעדיין בשבי חמאס: הרשימה המלאה
> דיווח: מסע ההתנקשויות שישראל מתכננת בבכירי חמאס
מתחילת המלחמה צה"ל נקט באמצעים שונים כדי להימנע מפגיעה בחיי אזרחים. בין היתר, צה"ל שלח מסרים וכרוזים לתושבי הרצועה, בהוראה להתפנות מאיזורים ספציפיים המהווים יעד לפעילות טרור והכווין אותם דרך אילו צירים לעשות זאת.
במפה אינטראקטיבית שפורסמה, מופיעים מספרי האיזורים בצפון ובדרום הרצועה, בקריאה לתושבים לאתר את האיזור הרלוונטי אליהם ולפעול במידה ויתבקשו להתפנות ממנו. המפה פורסמה בעמוד מיוחד באתר צה"ל בערבית ובסרטון מיוחד שפרסם דובר צה"ל בערבית ברשתות החברתיות. כמו כן, המפה פורסמה בכרוזים שהופצו ברצועת עזה.

המהלך הגיע על רקע כך שבמהלך השבוע, ארצות הברית הבהירה לישראל כי לכשתתרחב הפעולה הצבאית לדרום רצועת עזה, עליה להימנע באופן מירבי מעקירת אזרחים פלסטיניים מבתיהם. גורם בכיר בממשל אמר בתדרוך לעיתונאים כי "אי אפשר לחזור על היקף העקירה שראינו בצפון הרצועה, זה יהיה מעבר לכל יכולת של מערך סיוע הומניטרי".
לדברי הגורם הבכיר, המסר הזה הועבר באופן ברור לישראל "מרמת הנשיא ומטה" והובהר כי על ישראל לתכנן בזהירות רבה את הפעולה הצבאית בדרום הרצועה ובמרכזה, כדי למנוע עקירת תושבים ולהבטיח שלא תהיה פגיעה במקלטים של האו"ם, במתקני תשתיות ובבתי חולים.
לפני כשבועיים, חברי הכנסת, דני דנון מהליכוד ורם בן ברק מיש עתיד פרסמו מאמר בעיתון האמריקני וול סטריט ג'ורנל ובו הציעו יוזמה חדשה הנוגעת ברצועת עזה. השניים קראו לגיבוש תוכנית שתאפשר מעבר מסיבי של פליטים מרצועת עזה, אל מדינות שיסכימו לקלוט מספר מוסכם של פליטים. השניים הציעו כי בדומה לסכסוכים דומים אחרים בעולם, מדינות העולם יקלטו לחיקן משפחות עזתיות החפצות בהגירה ויישוב מחדש בהסכמת הצדדים.
עוד בנושא