הרופאים העזתים שנעצרו - ניסו להימלט עם ההמון

הרופאים העזתים שנעצרו - ניסו להימלט עם ההמון
חלק מאנשי הרפואה העזתים שנעצרו בחשד לסיוע לאויב במלחמה, בניהם עובדי בית החולים שיפא, ניסו להימלט לדרום הרצועה עם ההמון - אך נעצרו בידי צה"ל ושב"כ
מחבר אבישי גרינצייג מחבר אבישי גרינצייג
בית החולים שיפא ברצועת עזה
צילום: רויטרס

חלק מאנשי הרפואה העזתים שנעצרו על ידי כוחות הביטחון הישראליים בחשד לסיוע לאויב במלחמה, ניסו להימלט לדרום הרצועה עם ההמון האזרחי על ציר צלאח אדין, אך אותרו ונתפסו על ידי צה"ל ושב"כ ומעצרם הוארך, כך פורסם היום (רביעי) בכאן רשת ב.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

בחדשות הערב בכאן 11 פורסם אמש כי 21 אנשי הרפואה שנעצרו, בהם רופאים, פרמדיקים ונהגי אמבולנס, הם עובדי בתי החולים שיפא, רנתיסי ובית החולים רנתיסי בחלקה הצפוני של הרצועה, ובית החולים נג'אר ברפיח. 

מנהל בית החולים שיפא נעצר עוד בטרם הפסקת האש לאחר שעדויות רבות הצביעו על כך שבית החולים, בניהולו הישיר, שימש מפקדה של חמאס. בשבוע שעבר מעצרו הוארך ב-45 יום, כשהוא עצור בחשד לסיוע לאויב במלחמה ומתן שירות לארגון טרור.

 

בחירת העורכת