המסר של ניר, הצוואה של אחמד והתינוק שאריאל לא יכיר | סיפורי הנופלים באסון בעזה

החיים שנותרו מאחור | סיפורי הנופלים באסון בעזה
בזה אחר זה הובאו אתמול 15 מהנופלים באסון למנוחות, היום יימשכו הלוויות | קרובי הנופלים באסון קריסת המבנים נפרדים
מחבר כאן רשת ב מחבר כאן רשת ב
Getting your Trinity Audio player ready...
21 הלוחמים שנפלו באסון קריסת המבנה
צילום: -

יום אחרי פרסום כל שמות הנופלים באסון קריסת המבנים, שגבה את חייהם של 21 חיילי מילואים, סיפוריהם ממשיכים להיחשף. אתמול (שלישי) הובאו למנוחות בזה אחר זה 15 מהלוחמים שנפלו באסון, והיום יערכו יתר הלוויות. כעת, בני משפחותיהם, קרוביהם ואוהביהם משתפים במי שהיו.

המסר של ניר בנימין

מיכל בנימין, אמו של סרן במילואים ניר בנימין שנפל באסון בעזה, סיפרה לאריה גולן על האבל הכבד בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב. "ניר נולד וגדל בטבריה ולפני 19 שנים עברנו לכפר הנוער 'הדסה נעורים' כדי להיות חלק מהצוות החינוכי", סיפרה מיכל. "הוא הפך לקצין, ג'נטלמן ומהנדס בהשקעה רבה".

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

ניר בן ה-29 חלם מאז ומעולם לשרת כלוחם. "כל האחים שלי הם לוחמים, הוא ראה בהם מודל לחיקוי. הוא היה יכול להיות במודיעין, אבל ראה את החשיבות בלהיות לוחם. הוא אמר שיש מחסור בלוחמים, שישראל זקוקה להם", סיפרה מיכל.

האזינו לריאיון המלא עם מיכל בנימין בכאן רשת ב

מלבד השירות המשמעותי בגדוד 8208 בחטיבה 261, סיים ניר רק לאחרונה את לימודיו באקדמיה: "לפני פחות מחודש הוא קיבל את התעודה של מהנדס החשמל, היינו הורים מאוד גאים".

בנימין התגורר בגבעתיים עם חברתו נעמי, עימה תכנן להתחתן בקיץ: "הוא התכוון להציע לה מיד אחרי השחרור, שהיה אמור להיות ב-31 בינואר", סיפרה האם. "כל כך התרגשתי ובכיתי רק מזה שזה הולך לקרות - והכול נגדע".

"בפעמים המעטות שבהן הגיע מהמילואים, הוא לא היה מוכן לשמוע על ויכוחים ומריבות בתוך העם. עם ישראל שורד כל כך הרבה שנים רק בזכות האחדות והאמונה, זה גם המסר של ניר. הכול נגדע, אבל לפחות שעם ישראל יהיה מאוחד", סיפרה מיכל. "הוא אמר שזו מלחמה צודקת - למען הנכדים שלו, שכבר לא יהיו לו".

צוואתו של אחמד אבו לטיף

"כשהוא נקרא למשימה הוא ישר אמר כן והתייצב", סיפר קאיד, אחיו של רס"ל במיל' אחמד אבו לטיף, הבוקר בריאיון לקלמן ליבסקינד ואסף ליברמן בכאן רשת ב. הוא אמר: "אחמד היה גאה בזה שהוא מוסלמי, בדואי וישראלי - ואמר שאת הגאווה שלו הוא רוצה לבצע בשטח. הצוואה שלו היא קיום משותף אמיתי וערבות הדדית. הנגב הוא של כולנו".

האזינו לריאיון המלא עם קלמן ליבסקינד ואסף ליברמן בכאן רשת ב

קאיד אבו לטיף הוסיף וסיפר בריאיון על החלומות, שאחיו, בן ה-26, כבר לא יזכה להגשים: "אחמד היה מאבטח באוניברסיטת בן גוריון אבל החלום שלו היה להיות מרצה. קראתי לו פרופסור אחמד. הוא רצה לקנות מגרש ולבנות עליו בית".

החלום של סדריק גרין

יועצת בית הספר בו למד רס"ל במיל' סדריק גרין, גלית זליקמן, סיפרה על הנער עם גומות החן שהצליח להתגבר על תיקים במשטרה ולשרת שירות משמעותי בצה"ל, ועל הגאווה שכל כך רצה לגרום לאמו, לה היה בן יחיד.

בריאיון הבוקר לכאן רשת ב, היא שיתפה: "חלום חייו היה די פשוט - להיות ישראלי. הוא עשה הכל כדי להיות כזה". עוד אמרה זליקמן: "היה לו לא פשוט, היו רגעים מורכבים שבהם הוא גם לצערינו בחר פחות טוב, אבל זה לא ריפה את ידיו. הוא בחר לנסות להיות כל הזמן יותר ויותר טוב, ותמיד למען אחרים".

האזינו לריאיון המלא עם קלמן ליבסקינד ואסף ליברמן בכאן רשת ב

בעקבות התיקים הפליליים בהם החזיק, צה"ל לא רצה בתחילה לגייס את גרין. יועצת בית סיפרו נזכרה בריאיון: "הוא הגיע לבקום וסרב לעזוב עד שיאפשרו לו להתגייס, והצליח לשכנע אותם". סדריק, בן ה-23, כך, סיפרה, כבר הספיק לתכנן את עתידו: "הוא רצה להיות בשירות הביטחון ולתת למדינה, והוא רצה להיות אבא ואיש משפחה".

התינוק שאריאל מרדכי וולפסטל לא הספיק להכיר

סרן במיל' אריאל וולפסטל, בן ה-28, היה בן בכור להוריו ובעל לספיר. אביו, וולי, סיפר הבוקר בריאיון לקרן נויבך בכאן רשת ב שרק לפני חודש, בישר לו בנו שהם מצפים לתינוק. הוא אמר: "התינוק אולי לא יכיר את אריאל פיזית, אבל הוא כן יכיר אותו - אנחנו נלמד אותו מי היה האבא הגיבור שלו".

גם אביו ושני אחיו של אריאל התגייסו למערכה ומשרתים בשירות קבע ומילואים. אביו מספר, שלפני נפילתו, אמר לו בנו: "אבא לרגע הזה התאמנו להיות חלק מדבר כל כך גדול". עוד אמר וולי, שהם כמשפחה, עוד לא סיימו מבחינתם את תרומתם: "ללא ספק נחזור למילואים אחרי שנקום מהשבעה. אנחנו שם עד שנשלים את המשימה".

האזינו לריאיון המלא עם קרן נויבך בכאן רשת ב

הפופולריים