גורמי מודיעין בישראל הציגו בימים האחרונים לאמריקנים חומרים מפלילים שהוכיחו מעל לכל ספק כי מספר עובדים באונר"א, לפחות 12, לקחו חלק בפשיטה האכזרית של חמאס ב-7 באוקטובר. כפי שדווח היום (שבת) בחדשות השבת בכאן 11, מספר מחבלים שעבדו באונר"א חוסלו על ידי כוחות הביטחון בתחומי העוטף.
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
המידע שהעבירה ישראל כלל שמות של בעלי תפקידים והוכחות ברורות לכך שהם לקחו חלק במתקפה על ישראל. האמריקנים עדכנו את שותפיה האסטרטגים, בידיעת גורמי המודיעין בישראל. דבר שהוביל להחלטה הדרמטית של ארצות הברית, בריטניה, איטליה, קנדה, פינלנד, אוסטרליה והולנד להקפיא העברת כספי סיוע לאונר"א.
מזכ"ל האו"ם גוטיירש הגיב לאישום נגד עובדי הארגון שלקחו חלק בטבח 7 באוקטובר והתייחס להקפאת המימון של אונר"א: "כל עובד שהיה מעורב במתקפה יישא באחריות וייענש". גוטיירש הביע הזדהות עם החשש של המדינות, אך עם זאת, הפציר בממשלות שהודיעו על הקפאת המימון לחזור בהן.
מזכ"ל היום טען שאין להעניש את אלפי הנשים והגברים שעובדים עבור אונר"א, ומשרתים כמה מהמצבים הקשים ביותר ברצועה. הוא גם התייחס לזהותם של העובדים, שנטען כי היו מעורבים באירועי הטבח, ואמר שמתוך ה-12 אחד נהרג, זהותם של שניים עדיין נחקרת ותשעה נוספים סיימו את עבודתם בארגון בעקבות האירוע.
נגד אונר"א, ארגון הסיוע של האו"ם לפליטים פלסטינים בעזה, כבר נשמעה ביקורת בעבר. בין היתר בבתי הספר ומתקנים הומניטריים של הארגון שמשו את ארגוני הטרור בעזה. לא אחת נמצאו ארגזים של אונר"א ומוצרי סיוע בתוך מתקנים צבאיים של חמאס. גם המימון השני בגודלו נעצר, כשגרמניה השהתה את העברת הכספים לארגון.
נציב אונר"א פיליפ לזריני התייחס לראשונה להחלטה להפסיק את המימון בעקבות עדויות על אנשי הארגון שהשתתפו בטבח השבעה באוקטובר: "השהיית המימון מאיימת על פעילות הומניטרית בארגון, במיוחד בעזה. אני קורא למדינות שהשהו את המימון לשקול מחדש את ההחלטות שלהם".