ערוצי תקשורת בלבנון דיווחו היום (שבת) על תקיפה לעבר רכב בעיירה ג'דרא צפונית לעיר צידון בדרום לבנון. התקיפה התרחשה במרחק של כ-55 קילומטרים מהגבול עם ישראל, וכ-20 קילומטרים מעיר הבירה ביירות. בסוכנות הידיעות רויטרס דווח כי דמות פלסטינית המקורבת לחמאס שרדה את התקיפה, המיוחסת לישראל - ושלושה בני אדם נהרגו.
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
דיווחים בלבנון: רכב הותקף באזור צידון בדרום המדינה@kaisos1987 pic.twitter.com/opQjpO4AsX
— כאן חדשות (@kann_news) February 10, 2024
לפי ערוץ אל-מיאדין נצפו מטוסים ישראליים בשמי האזור בזמן שלפני התקיפה. מכלי התקשורת בערבית עולה שהתקיפה כוונה לעבר מכונית ואופנוע, לפי ערוץ אל-מיאדין נהרגו שני אנשים בתקיפה, ולפי הערוצים אל-ערביה וסקיי ניוז ערביה, נהרגו שלושה אנשים וביניהם אזרח. לפי סקיי ניוז ערביה נפצעו חמישה בני אדם נוספים.
ישנם דיווחים סותרים על יעד התקיפה - אל-מיאדין מדווח שיעד התקיפה היה דמות בכירה בחמאס, שהצליחה להינצל. לפי עיתון אל-אח'באר הלבנוני, וכן סקיי ניוז ערביה, יעד התקיפה היה ח'ליל פארס, איש חיזבאללה מהכפר עייתרון הסמוך לגבול עם ישראל.
מקור ביטחוני מדווח לעיתון "אל-אח'באר" הלבנוני המקורב לחיזבאללה כי במכונית שהותקפה נסעו שני אנשים, מתוכם פלסטיני המתגורר באזור. לפי העיתון, כטב"ם ירה טיל לעבר המכונית ופצע את השניים. לאחר פגיעת הטיל במכונית האזרח הלבנוני חליל פארס ניגש אל מכונית כדי לסייע לאנשים בה, ונהרג מתקיפת טיל שני - יחד עם אזרח סורי שרכב על אופנוע.
שני אנשי חיזבאללה נהרגו ביום חמישי בתקיפת מכונית על ידי כטב"ם בעיר נבטיה שבדרום לבנון, מצפון לנהר הליטני - כך דווח בכלי תקשורת ערביים. ערוץ אלחדת' הסעודי דיווח כי במכונית שהותקפה שהו שלושה בני אדם, וכי שניים מהם הועברו לטיפול בבית החולים. כחצי שעה לפני התקיפה דיווח ערוץ אל-מנאר על נוכחות של כטב"מים ישראליים מסוג "הרמס 450" ו"הרמס 900" בשמי האזור.
מתחילת הלחימה, בוצעו מספר תקיפות בהם חוסלו אנשי חיזבאללה ברחבי לבנון. מפקד כוח רדואן של חיזבאללה, וויסאם א-טוויל, חוסל בדרום לבנון בתקיפה שמיוחסת לישראל לפני חודש. א-טוויל, מפקד שטח בכיר של ארגון הטרור ומקורב לנסראללה, היה אחראי על האימון וההכשרה המרכזית של הארגון.