בערוץ סקיי ניוז בערבית פורסם היום (ראשון) כי מקורות פלסטינים מעריכים שהממשלה של הרשות הפלסטינית, בראשותו של מוחמד אשתייה, תתפטר בתוך יומיים. על פי המקורות, ממשלה מקצועית תוקם במקומה לפני סוף השבוע. בעיתון אל-קדס הפלסטיני דיווחו שמקורות יודעי דבר, המקורבים לנשיאות הפלסטינית, שללו את הקמת הממשלה החדשה.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
העיתון אל-ערבי אל-ג'דיד דיווח לפני שבוע כי בפגישות שערכה משלחת חמאס בקהיר לפני חודשיים, דנו גם בשאלת היום שאחרי ברצועת עזה. על פי הדיווח, הצדדים דנו בהקמת ועדות פלסטיניות כצעד ראשון לבנייה מחדש של אש"ף, הרחקת אבו מאזן מהשדה הפוליטי והקמת ממשלת טכנוקרטים (ממשלה מקצועית) ברשות הפלסטינית.
הוושינגטון פוסט דיווח על תוכנית להקמת מדינה פלסטינית, אותה מגבשת ארצות הברית עם קבוצה קטנה של מדינות ערביות. התוכנית כוללת "השלמת תוכנית מפורטת ומקיפה לשלום ארוך טווח בין ישראל לפלסטינים, לרבות לוח זמנים מוצק להקמת מדינה פלסטינית". בעיתון האמריקני דיווחו כי על פי התוכנית המדינה שתקום - צפויה להיות מוכרזת "כבר בשבועות הקרובים".
בתגובה למתווה האמריקני, 99 חברי כנסת בישראל הצביעו נגד הכרה חד צדדית במדינה פלסטינית. ההצבעה עברה ברוב גדול בתמיכת רוב חברי סיעות האופוזיציה. מפלגת העבודה נעדרה. ראש הממשלה בנימין נתניהו: "אני מברך את חברי הכנסת, כולל מהאופוזיציה, שהצביעו ברוב עצום בעד הצעתי שישראל תתנגד שיכתיבו לה באופן חד צדדי הקמת מדינה פלסטינית".
עוד בנושא