עם פתיחת המלחמה ברצועת עזה, ישראל הכריזה על התנתקות מוחלטת מהרצועה, וגם על העברה מינימלית של מים מישראל לעזה באמצעות שני קווים. כפי שדווח היום (שלישי) בחדשות הערב בכאן 11, התברר שבימים האחרונים, החל תיקונו של קו מים נוסף של מים לעזה, שלישי במספר, מישראל לבני סוהילה.
הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
הקו נהרס על ידי צה"ל בזמן התמרון הקרקעי באמצעות קבלני משנה, והעבודות על הקו באורך של כשני קילומטרים צפויות להימשך כחודש. גורמי ביטחון בישראל הסבירו שבניית הקו, מאפשרת את המשך הלחימה בצל הלחץ הבינלאומי סביב הסוגייה ההומניטרית. עם זאת, הדבר לא נעשה כקלף מיקוח במסגרת המשא ומתן לשחרור החטופים. לדברי גורמי הביטחון בניית הקו תסייע בעתיד לפינוי אוכלוסייה מאזור רפיח טרם כניסת צה"ל.
בשבוע שעבר, נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן הכריז כי יוקם מזח "זמני" בחופי עזה לקליטת סיוע הומניטרי, וכי ארצות הברית לא תנוח - "עד החזרת כל החטופים" למשפחותיהם. ביידן הצהיר זאת בנאום שנשא מול הקונגרס על מצב האומה.
בנוסף, משלוח קמח שהיה אמור להגיע לפני כמה שבועות לעזה והמתין שבועות בנמל אשדוד יצא משטח הנמל ואמור להיכנס בימים הקרובים לעזה. הקמח היה אמור להיכנס לשטח הרצועה בעקבות הבטחה של ראש הממשלה בנימין נתניהו לממשל האמריקני בינואר.