אחרי ששרי הימין תקפו את הרמטכ"ל הרצי הלוי על הוצאת כוחות צה"ל מחאן יונס, הלוי השיב להם בישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני: "הצבא לא יצא מעזה, אנחנו פועלים בדיוק לפי התוכנית" - כך פורסם הערב (רביעי) בחדשות הערב בכאן 11. הלוי הוסיף: "אני אומר לכם בצורה מאוד ברורה, הוצאת כוחות מהרצועה מתרחשת רק באישור הדרג המדיני".
שרי הימין תקפו - והרמטכ"ל השיב: "הוצאת הכוחות מעזה הייתה באישור הדרג המדיני" | @shemeshmicha עם הציטוטים מדיון הקבינט הסוער#חדשותהערב pic.twitter.com/BiIbGJubX6
— כאן חדשות (@kann_news) April 10, 2024
בתוך כך, גורמים בממשלו של נשיא ארצות הברית ביידן מתחו ביקורת על התנהלותו של ראש הממשלה נתניהו בסוגיית הכניסה לרפיח. אחרי שהצהיר בהודעה מטעמו כי "יש תאריך" למבצע אמרו הגורמים: "היינו המומים. על מה הוא מדבר? מה הוא מנסה להשיג?. עוד אומרים בממשל ביידן כי לא עודכנו על תאריך למבצע בעיר הדרומית. לדבריהם, הם "מרגישים שנתניהו מאוד עסוק בפוליטיקה".
"היינו בהלם כששמענו אותו מדבר על תאריך למבצע ברפיח": @AmichaiStein1 על הזעם של ממשל ביידן על נתניהו#חדשותהערב pic.twitter.com/CtXiHOgoN0
— כאן חדשות (@kann_news) April 10, 2024
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
הלילה התפרסם ברשת "Univision" בשפה הספרדית ריאיון עם הנשיא ביידן שהוקלט מראש, טרם שיחתו עם נתניהו. בריאיון אמר הנשיא האמריקני: "חושב שמה שנתניהו עושה זו טעות. לא מסכים עם הגישה שלו, לכן אני קורא לו ולישראלים שפשוט יקראו להפסקת אש. זה יאפשר לשישה או שמונת השבועות הקרובים גישה מוחלטת לכל המזון והתרופות".
העיתון "ניו יורק טיימס" דיווח כי בשיחתם האחרונה של נתניהו וביידן הועברו כמה דרישות ספציפיות, וכי על ישראל לענות על דרישות אלה כדי להימנע מאיבוד התמיכה האמריקנית במלחמה. השיחה הוגדרה מתוחה וכללה קריאה מצד ביידן להפסקת אש מיידית בעזה במסגרת עסקה עם חמאס.
הנשיא האמריקני דרש גם העמדה לדין של האחראים להרג שבעת עובדי ארגון הסיוע ברצועה וטען כי ישראל לא עושה די כדי לספק הגנה לאזרחים. לדברי גורמים, נתניהו מסר בשיחה את עיקרי התחקיר הצה"לי לנסיבות התקרית שהוצג לו זמן קצר קודם לכן.