דובר צה"ל דניאל הגרי חשף בהצהרה הערב (חמישי) כי התקרית הבוקר באזור רפיח בה נפל רס"ב זייב מזאריב, התרחשה בתוך הפרימטר שישראל מקימה בתוך הרצועה, בין הגדר הישנה, גדר "שעון חול", לבין המכשול המתקדם החדש. המחבלים הגיחו ממנהרה במרחק מאתיים מטרים מהגדר.
דובר צה"ל הגרי על ניסיון החדירה מעזה לעוטף הבוקר: "המחבלים הגיחו ממנהרה במרחק 200 מטרים מהגדר" pic.twitter.com/utRYiYQWUO
— כאן חדשות (@kann_news) June 6, 2024
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
חיסול המחבלים
בשעה 4:20 לפנות בוקר, תצפיתניות מאוגדת עזה זיהו "תנועה חשודה" סמוך לגדר והכריזו על נוהל "טומהוק" - חשד לחדירת מחבלים. זאת בזמן כשערפל כבד שורר באזור, החיווי החריג הגיע ממכ"ם.
ב-4:30 הוקפצו למקום לוחמים וגששים מהגדס"ר הבדואי. בשעה 5 לפנות בוקר, המחבלים פתחו באש לעבר הלוחמים באמצעות רובים ו-RPG. רס"ב זייב מזאריב, גשש באוגדת עזה, נהרג מאש המחבלים. הלוחמים השיבו ירי והזניקו למקום כלי טיס מסוג "זיק" שחיסל שני מחבלים. טנק של צה"ל חיסל מחבל נוסף, מחבל רביעי הצליח להימלט לרפיח.
ניסיון חדירת המחבלים מהרצועה: התקרית אירעה 400 מטרים מהגבול באזור רפיח, מול חולית וכרם שלום. חוליית המחבלים הגיעה לאזור שבין הגדר הישנה למכשול המתקדם בדרום הרצועה | @ItayBlumental עם ציר הזמן של התקרית#חדשותהערב pic.twitter.com/bnyE7MUZ7G
— כאן חדשות (@kann_news) June 6, 2024
חדירת המחבלים אמנם סוכלה, אולם גורמים בצה"ל ידרשו לענות על השאלה איך זה ששמונה חודשים אחרי תחילת המלחמה - מחבלים הצליחו להגיע קרוב כל כך ליישוב ישראלי בעוטף.
בצה״ל ממשיכים לתחקר את האירוע. בתחקיר הראשוני מתייחסים לטענות התושבים וקובעים - היה צורך לעדכן את כיתת הכוננות מוקדם יותר. בשעות האחרונות מפקד אוגדת עזה תת אלוף אבי רוזנפלד שוחח עם ראש מועצת אשכול גדי ירקוני ואמר: "תקלה, היה צריך לעדכן. זה יתוחקר".