הותר לפרסום

שמונה לוחמי הנדסה נפלו בפיצוץ נגמ"ש ברפיח

שמונה לוחמי הנדסה נפלו בפיצוץ נגמ"ש ברפיח
הנגמ"ש וחומרי הנפץ שהיו עליו התפוצצו בזמן נסיעה בשיירה לאחר פעילות לילית בשכונת תל א-סולטאן, כל החיילים שהיו בתוכו נפלו. בצה"ל מעריכים שהכלי נפגע ממטען • נתניהו: "על אף המחיר הכבד והמטלטל, עלינו לדבוק במטרות המלחמה"
מחבר איתי בלומנטל מחבר איתי בלומנטל
Getting your Trinity Audio player ready...
עז גרובר, יקיר לוי, סטניסלב קוסטרב, איתי עמר, שלום מנחם, ווסים מחמוד, אור בלומוביץ ואליהו צימבליסט
עז גרובר, יקיר לוי, סטניסלב קוסטרב, איתי עמר, שלום מנחם, ווסים מחמוד, אור בלומוביץ ואליהו צימבליסט צילום: צה"ל

אסון ברפיח: בסיום פעולה של כוחות צה"ל בשכונת תל א-סולטאן צפונית לרפיח, נגמ"ש מרכבה הנדסי מסוג נמר"ה של גדוד ההנדסה 601, התפוצץ אתמול (שבת) בפיצוץ רב עוצמה. 

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
כל שמות הנרצחים במלחמה מאז ה-7 באוקטובר

בפיצוץ נהרגו שמונת הלוחמים שהיו בתוך הכלי. צה"ל התיר לפרסום את שמותיהם של שבעה מהם: סרן ווסים מחמוד בן 23 מבית ג'ן; סמל איתי עמר, בן 19 מכוכב יאיר-צור יגאל; סמל אליהו משה צימבליסט, בן 21 מבית שמש; סמ"ר עז ישעיה גרובר, בן 20 מטל מנשה; סמ"ר אור בלומוביץ, בן 20 מפרדס חנה-כרכור; סמ"ר סטניסלב קוסטרב, בן 21 מאשדוד; סמל יקיר יעקב לוי בן 21 מחפץ חיים וסמל שלום מנחם בן 21 מבית אל.

מאחר ומדובר בנגמ"ש פלסים בו היו לבנות חבלה ומוקשים בתאים חיצוניים, הפיצוץ העז גרם לפיצוצי משנה כך שהכלי בער במשך דקות ארוכות. בצה"ל מעריכים שהכלי נפגע ממטען גחון, או מטען שהוצמד לכלי במהלך הנסיעה.

חטיבה 401 של השריון יצאה אתמול בלילה להתקפה על שכונת תל א-סולטאן צפונית לרפיח. במבצע השתתפו לוחמי גדוד 932 של חטיבת הנח"ל, ולוחמי גדוד שקד מחטיבת גבעתי אליו הצטרפו לוחמי ההנדסה.

במהלך המבצע חוסלו כ-50 מחבלים. בשעה 5 לפנות בוקר הלוחמים נערכו לשהיה לקראת אור ראשון, והחלו בנסיעה בשיירה למבנים בהם התכוונו לשהות במהלך אותו היום. במהלך הנסיעה של כוח ההנדסה אירע הפיצוץ העז, שבו נהרגו שמונת הלוחמים שנכחו בתוך הנגמ"ש.

בצה"ל לא שוללים בשלב זה את האפשרות שהנגמ"ש התפוצץ כתוצאה מתקלה טכנית בלבנות החבלה או המוקשים. אולם הסבירות לכך, אומרים בצה"ל, נמוכה וההערכות הן שהנגמ"ש נפגע ממטען.

לפי צה"ל, הנגמ"ש שנפגע לא היה הכלי הראשון שנסע על אותו הציר. לפניו נסעו לפחות עוד ארבעה כלים. בנוסף, הפיצוץ אירע לאחר התקפה לילית, כאשר באותן שעות בבוקר לא זוהה ירי של מחבלים באזור.

כתוצאה מעוצמת הפיצוץ והאש שכילתה את הנגמ"ש בתוך שטח מאוים, הצליחו לגרור את חלקי הנגמ"ש לאזור מאובטח רק כעבור שעתיים. כוחות צה"ל ביצעו סריקות נרחבות באזור, בין היתר באמצעות שימוש ברחפנים, כדי לנסות ולאתר ממצאים שהתפזרו מעוצמת הפיצוץ למרחק רב מהזירה.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הצהיר עם צאת השבת על האסון ברפיח. "אל תתנו לאיש להסיט אתכם מהעובדה הפשוטה והברורה - על אף המחיר הכבד והמטלטל, עלינו לדבוק במטרות המלחמה. אנחנו בעיצומה של מלחמה קשה מאוד. המלחמה מתנהלת בכמה חזיתות, כולל בחזית הבינלאומית. נכונים לנו עוד אתגרים רבים", אמר נתניהו.

ראש העדה הדרוזית, השייח' מופק טריף: "ערב החג הקדוש לעדה הדרוזית, קיבלנו את הידיעה הקשה והכואבת על נפילת קצין צה"ל סרן ווסים מחמוד מבית ג'ן, שמצטרף לרשימת ארוכה של חללים דרוזים אשר הקריבו את חייהם למען ביטחון המדינה מאז פרוץ המלחמה. כמה סמלית הקרבה זו ערב החג".

הפופולריים