משרד הביטחון הודיע היום (שני) כי הייצוא הביטחוני של ישראל הכניס יותר מ-13 מיליארד דולרים בשנת 2023. לפי הודעת המשרד, זוהי הפעם השלישית ברציפות בה נשבר שיא בייצוא, והיקפו הוכפל בתוך חמש שנים. זאת, עקב חתימתם של תעשיות ביטחוניות על מאות חוזים ברחבי העולם, כולל עסקאות בשווי מאות מיליוני דולרים.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
כמו כן, נרשם זינוק בהיקף הייצוא של מערכות ההגנה האוויריות של טילים ורקטות, עם 36% מהיקף העסקאות של שנת 2023, לעומת 19% בשנת 2022. בנוסף, נרשמו עסקאות גם במערכות מכ"ם, לוחמה אלקטרונית, אמצעי ייריה ושיגור עם 11% מהיקפי הייצוא.
רכישות נוספות שהתבצעו: 9% מכלי טיס מאוישים ואוויוניקה, 8% מתחמושת וחימוש, 5% מתצפית, אופטרוניקה, כלי רכב ורק"מ. 4% ממודיעין מידע, סייבר, מל"טים, רחפנים, מערכות תקשוב וקשר. 2% מלוויינות וחלל, ו-1% מפלטפורמות ומערכות ימיות.
היבשת שרכשה הכי הרבה מהציוד הישראלי היא אסיה והפסיפיק עם 48%, אחריה אירופה עם 35%. לצידם, נרשמו גם יבשות צפון אמריקה, אמריקה הלטינית, מדינות הסכמי אברהם ואפריקה.
שר הביטחון יואב גלנט בירך: "גם בשנה בה מדינת ישראל נלחמת מול שבע זירות שונות, מצליח הייצוא הביטחוני של מדינת ישראל להמשיך ולשבור שיאים". מנכ"ל משרד הביטחון אייל זמיר הוסיף: "התעשיות הביטחוניות הישראליות הן חלק בלתי נפרד מהעוצמה הביטחונית הישראלית".