להב 433 בהחלטה מערכתית, אפשרה לחוקרים אמריקנים לגבות עדויות באופן ישיר מעדים שרלוונטיים עבורם. בחדשות הערב בכאן 11 דווח היום (רביעי), כי במסגרת שיתוף הפעולה בין ישראל לארצות הברית, שהובילה לכתבי האישום שהוגשו נגד שישה מבכירי חמאס, הוחלט על ידי פרקליט המדינה וראש להב, שלא להעביר אף עדות שנגבתה מכ-700 החיילים.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
הגשת כתבי אישום בארה"ב נגד חמאס: ישראל נתנה לאמריקנים לגבות עדויות בארץ, אבל לא העבירה עדויות של חיילים מחשש שישמשו נגדם | @shelleytap עם הפרטים החדשים והזעם המשטרתי נגד הפרקליטות בנושא#חדשותהערב pic.twitter.com/CmPNVM31jT
— כאן חדשות (@kann_news) September 4, 2024
העדויות של החיילים, שנגבו במסגרת החקירה הלאומית, לא הועברו לאמריקנים נוכח החשש המשמעותי מכך שהחומרים והעדויות של החיילים ישמשו להעמדתם לדין בארצות הברית, ובבית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג.
החקירה האמריקנית, בשיתוף להב 433, התבססה על חומרים שעברו מלהב אל החוקרים האמריקנים. בין היתר, המשנה ליועצת המשפטית לממשלה גיל לימון, הגיע לארצות הברית לפני כחודשיים וערך פגישה עם ראש להב ניצב מוטי לוי, ופרקליט המדינה יחדיו.
מוקדם יותר היום, במשטרה הסירו את הכפפות והביעו באופן רשמי ביקורת נוקבת על הפרקליטות ועל ההחלטה שלא להחליט, כמעט שנה אחרי טבח 7 באוקטובר, באיזה אופן להעמיד את מחבלי הנוחבה לדין. וזאת, נוכח הגשת כתבי האישום בארצות הברית נגד מנהיג חמאס בעזה יחיא סינוואר וחמישה בכירים נוספים מארגון הטרור.
מהיועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, ופרקליט המדינה, נמסר בתגובה: "הדברים המיוחסים לפרקליטות על עיכוב החקירה או הגשת כתבי אישום אינם נכונים. מטעמים ביטחוניים ומדיניים לא נתייחס בעת הזו לפרטי החקירה. החקירה הפלילית מלווה מיומה הראשון על ידי צוות פרקליטים ומפוקחת על ידי ראשי המערכת".
עוד צוין בתגובתם: "היא חסרת תקדים בהיקפה וטרם הסתיימה, בין היתר משום שחומרים ועדויות המושגים בתמרון הצבאי ממשיכים לזרום למשטרה. לא פעם מדובר בראיות בעלות חשיבות נוכח אתגרי החקירה ומורכבותה".