פרסום ראשון

תשעה חודשים לתוך המלחמה: אין צפי לכתבי אישום נגד מחבלים בקרוב

תשעה חודשים למלחמה: אין צפי לכתבי אישום נגד מחבלים
הסיבה המרכזית לכך היא שחוששים שהגשת כתבי אישום תפגע בחטופים - הן מבחינת שלומם והם מבחינת סיכויים לעסקה
מחבר תמר אלמוג מחבר תמר אלמוג
Getting your Trinity Audio player ready...
חדירת מחבלים גבול עזה עוטף
צילום: יוסף מחמוד, פלאש 90

הרבה מאוד מחבלי נוח'בה ומחבלי חמאס כלואים בבתי הסוהר בישראל, תשעה חודשים עברו וכתבי אישום עדיין אין. היום (שישי) פורסם לראשונה בחדשות שישי בכאן 11, כי כתבי אישום והעמדה לדין לא צפויים בקרוב. הסיבה העיקרית שמחכים להחלטות בעניין זה, היא החטופים.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

החשש הוא שאם יוגשו כתבי אישום עם סעיף עונש מוות אפשרי, הדבר עלול לפגוע בשלום החטופים בשבי. זה יכול להשפיע גם על הסיכויים לעסקה, כמו גם על הזירה הבין לאומית המשפטית. לפיכך, יהיה קשה יותר לשחרר מחבלים בעסקה כשהם נאשמים, מאשר מחבלים שהם אסירים עצורים.

לכן, גם תשעה חודשים לתוך המלחמה אין כתבי אישום באופק, גם כי אין החלטה סופית אם ואיך להעמיד אותם לדין, מה המדיניות, ובאיזה הליך זה יהיה, והדבר לא צפוי להשתנות בקרוב. כמו כן, על אף מחדל שחרור מנהל בית החולים שיפא, ועל אף הצהרות נבחרי הציבור, השחרורים ימשכו באותו מסלול. גם האזהרות לא שינו דבר ועדיין יהיה צורך לשחרר וחלק לא לעצור - בגלל מצוקת הכליאה.

 

הפופולריים