ראש הממשלה בנימין נתניהו סבור שיציאה למלחמה בלבנון לא תפגע בלחץ הצבאי ברצועה, ולא תסכן את הסיכוי לעסקת חטופים. לעומתו, שר הביטחון יואב גלנט מאמין כי מערכת הביטחון אומנם מוכנה ליציאה למערכה, אבל מהלך כזה עלול לפגוע בסיכוי להחזיר חטופים בשל הצורך להסיט כוחות מעזה. כך פורסם הערב (שבת) בחדשות השבת בכאן 11.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
מחלוקת בין נתניהו לגלנט: האם מלחמה בצפון תפגע בסיכויים לעסקת חטופים? | הפרסום של @roysharon11 #חדשותהשבת pic.twitter.com/j3BYYScwdd
— כאן חדשות (@kann_news) September 14, 2024
בקבינט, ישנן דעות שונות גם לגבי מיצוי הניסיונות לפיתרון דיפלומטי והאפשרות לכך שאיראן תתקוף את ישראל על מנת לסייע לחיזבאללה. בישראל נערכים לחיזוק הלגיטימציה בזירה הבין-לאומית ליציאה למלחמה בחיזבאללה בלבנון, כולל ניסיונות שכנוע של הממשל האמריקני כי נעשה הכול כדי להגיע להסדר שימנע מלחמה. צה"ל הבהיר שאם יידרש למערכה בצפון, הוא מוכן לכך.
בתחילת השבוע טען חבר הכנסת וחבר ועדת החוץ והביטחון ניסים ואטורי, כי ישראל מלחמה עם לבנון בפתח. "זה עניין של ימים שמשהו יתפתח - דאחייה תראה כמו עזה, אין דרך אחרת. נתניהו באותה דעה איתי, ולכן זה משהו שיתפתח בימים הקרובים", אמר בריאיון בכאן רשת ב.
בממשל ביידן מקווים לכל הפחות לעכב מלחמה בלבנון עד לאחר הבחירות בארה"ב. גורמים ישראלים: "השליח הוכשטיין לא השיג התקדמות שתביא לפתרון דיפלומטי" | הדיווח של @SuleimanMas1 #חדשותהשבת pic.twitter.com/ivsjOplyj5
האמריקנים חוששים
מהצד האמריקני ישנו חשש, שישראל תצא למלחמה בלבנון או תיגרר למלחמה שכזו בזמן הקרוב ועוד לפני הבחירות הקרובות בנובמבר. שליחו של הנשיא ג'ו ביידן למזרח התיכון, עמוס הוכשטיין, צפוי להציג בפני ראש הממשלה ושר הביטחון את ההתקדמות שנרקמה מול לבנון במטרה למנוע הסלמה.
ואומנם, מקורות ישראלים וזרים אומרים שההתקדמות שהשיג הוכשטיין אינה מספיקה בשביל להגיע לפיתרון דיפלומטי. במקביל, גורמים זרים שעוסקים במשא ומתן אמרו שארצות הברית והמדינות המתווכות עדיין עובדות על מתווה הפשרה, והן רוצות להציג אותו בשבוע הקרוב. עם זאת ציין מקור ישראלי שזה עלול להידחות שוב.
האזינו לריאיון בכאן רשת ב
לדברי ואטורי, ראש הממשלה בנימין נתניהו תידרך אנשי צבא והסביר להם כי "אנחנו חייבים לסיים את הסיפור הזה, החלק הכי חזק של האיראנים בצפון זה חיזבאללה בלבנון, ולכן הגיע הזמן גם לטפל בהם".
בריאיון, ואטורי הציע פיתרון למלחמה בלבנון: "להפנות את מירב הכוחות לצפון. עם הפצצה מהאוויר כמו שראינו במתקפת המנע הקודמת ולא להפסיק אותה למספר ימים, לפחות ארבעה-חמישה ימים, ואז כניסה קרקעית של כוחות צה"ל".