כבר בשנת 2017 הובהר לתא"ל במיל' עופר וינטר כי הרמטכ"ל לא סבור שהוא מתאים לשמש מזכיר צבאי לדרג המדיני - כך פורסם הערב (חמישי) בחדשות הערב בכאן 11.
המסמך שמוכיח: כבר ב-2017 הרמטכ"ל לא ראה בוינטר כמתאים לתפקיד המזכיר הצבאי#חדשותהערב | @gilicohen10 pic.twitter.com/yTSP95wepS
— כאן חדשות (@kann_news) December 12, 2024
הדברים הובעו במכתב שנשלח במסגרת סיכום פגישה בין הרמטכ"ל דאז גדי איזנקוט לתא"ל וינטר. מי שפרסם את המכתב במסגרת ויכוח ברשת החברתית טוויטר לפני כמה שנים היה אלי פלדשטיין, החשוד המרכזי בפרשת גניבת המסמכים בלשכת ראש הממשלה.
תפקיד המזכיר הצבאי הוא מוקד חיכוך בין הדרג המדיני לזה הצבאי. למעשה, המזכיר הצבאי הוא שליחו של הרמטכ"ל ב"אקווריום" של ראש הממשלה, ושליחו של ראש הממשלה בפורום מטכ"ל.
בקטע שפורסם מתוך תוכנית התחקירים "יהיה טוב" בכאן 11, חשף וינטר כי הרמטכ"ל הרצי הלוי התנגד למנותו לתפקיד היועץ הצבאי של ראש הממשלה, למרות בקשה שהועברה מצד נתניהו, ותקף: "אם אני ראש הממשלה - הראש שלו מותז. מי אתה בכלל חוצפן, מי אתה?".
הערב במהדורה פורסם קטע נוסף מהריאיון, שבו אומר וינטר: "סומנתי כבעיה שמצריכה פתרון. זה פנאט, משיחי, ג'יהאדיסט, כל מיני אמירות כאלו ואני צריך לפתור את הבעיה הזאת. איך? צריך לעשות הכול כדי להוציא אותי מהמערכת".
"יש מפקדים בכירים בצה"ל שהורידו את הכיפה": קטע נוסף מהריאיון הסוער של עופר וינטר עם @AssenOmri ו-@ronikuban #חדשותהערב pic.twitter.com/Zt0Jx8S6lS
— כאן חדשות (@kann_news) December 12, 2024
לדבריו, "יש מפקדים בצה"ל, קרובים, שאני יודע שהורידו את הכיפות שלהם כי זה לא נוח להסתובב עם כיפה. ככה הינו רוצים להיראות? זה הצבא שהיינו רוצים? מסתירים את יהדותם? מה זה אינקוויזיציה פה? זה בושה בעיניי. זה מה שקורה היום, יש קצינים בכירים בצה"ל שהולכים בלי כיפה. הם פשוט יודעים, אם עשו את זה לעופר וינטר אז יעשו את זה לכולם". הריאיון המלא ישודר ביום ראשון בשעה 21:30, בכאן 11 ובכאן BOX.
