עסקה לשחרור חטופים

34 שמות של חטופים הועברו - חמאס מסרב לשחרר 12 מהם

34 שמות של חטופים הועברו - חמאס מסרב לשחרר 12 מהם
מקור פלסטיני אמר לכאן חדשות כי בארגון הטרור רוצים לשחרר 22 חטופים חיים ו-12 גופות
מחבר אליאור לוי מחבר אליאור לוי
Getting your Trinity Audio player ready...
מפגינים מוחים בקריאה לשחרור חטופים המוחזקים בעזה, מחוץ לבסיס הקריה בתל אביב
מפגינים מוחים בקריאה לשחרור חטופים המוחזקים בעזה, מחוץ לבסיס הקריה בתל אביב צילום: אבשלום ששוני, פלאש90

מקור פלסטיני שפך אור היום (שני) בשיחה עם כאן חדשות על סלע המחלוקת שמעכב את ההתקדמות בשיחות המשא ומתן לשחרור חטופים. על פי המקור, בחמאס מסרבים לשחרר 12 ישראלים ורוצים במקום זאת להשיב לישראל 12 גופות.

נכון לעכשיו, במסגרת ההסכם העבירה ישראל לארגון הטרור רשימה של 34 חטופים. חמאס הסכים על 22 מהשמות, אך ביקש להחליף את ה-12 הנותרים בגופות חטופים. המקור מסר כי ראש הממשלה בנימין נתניהו סירב להוספת גופות חטופים כחלק מהרשימה.

בחדשות הערב בכאן 11 פורסם היום כי בסביבתו של ראש הממשלה נתניהו אמרו: "גם אם תהיה עסקה, ישראל תחזור ללחימה כדי להשלים את מטרות המלחמה". זאת, בניגוד לדרישת חמאס שהוא מוסיף לדבוק בה, שלפיה העסקה תצא לפועל רק בתנאי שהמלחמה תופסק באופן מוחלט.

בתוך כך, מצרים וקטר מנסות להפעיל לחץ על ישראל ועל חמאס לקיים מגעים נוספים לעסקה לשחרור חטופים בניסיון לפתור את המחלוקות בין הצדדים.

 

הפופולריים