המגעים לשחרור חטופים

בניגוד לתנאי חמאס, בסביבת נתניהו מבטיחים: "אחרי עסקה נחזור ללחימה"

בסביבת נתניהו מבטיחים: "אחרי עסקה נחזור ללחימה בעזה"
בסביבתו של ראש הממשלה תדרכו כי המלחמה תימשך אחרי העסקה, אך בחמאס דבקים בדרישתם להפסקתה המוחלטת. המתווכות ממשיכות להפעיל לחץ על הצדדים להתקדם במו"מ
מחבר גילי כהן מחבר גילי כהן
Getting your Trinity Audio player ready...
הפגנה למען שחרור החטופים מחוץ לבסיס הקריה בתל אביב, אפריל 2024
צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

בסביבתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו אמרו היום כי "גם אם תהיה עסקה, ישראל תחזור ללחימה כדי להשלים את מטרות המלחמה" - כך פורסם הערב (שני) בחדשות הערב בכאן 11. זאת, בניגוד לדרישת חמאס שהוא מוסיף לדבוק בה, שלפיה העסקה תצא לפועל רק בתנאי שהמלחמה תופסק באופן מוחלט.

 

בתוך כך, מצרים וקטר מנסות להפעיל לחץ על ישראל ועל חמאס לקיים מגעים נוספים לעסקה לשחרור חטופים בניסיון לפתור את המחלוקות בין הצדדים.

ביום שישי האחרון פורסם במהדורה כי גורמים המעורבים במשא ומתן לעסקת חטופים קראו להגמיש את עמדות ישראל בחלק מהסוגיות השנויות במחלוקת במטרה לקדם פריצת דרך בשיחות שנקלעו למבוי סתום.

במקביל, גורם ביטחוני בכיר הזהיר כי הפרסומים התכופים והדיון הציבורי אודות מצב השיחות פוגעים בסיכויי ההתקדמות ומייצרים ציפיות שווא בקרב משפחות החטופים. לדבריו, "רק משא ומתן חשאי מאחורי הקלעים יוביל להשגת הסכם".

באותו היום הצהיר המועצה לביטחון לאומי בבית הלבן, ג'ון קירבי, כי חמאס הוא זה שמהווה מכשול להסכם שחרור חטופים והפסקת אש. "חמאס מוסיף מכשולים ומסרב להתקדם בנושאים שעדיין לא סוכמו. אנו מאמינים שאנו מאד קרובים ולכן לא נוותר", אמר קירבי.

 

הפופולריים