צה"ל התיר היום (שני) לפרסום את שמותיהם של חמישה חללים שנפלו בקריסת מבנה בבית חאנון שבצפון רצועת עזה: סרן יאיר יעקב שושן, בן 23 ממעלות תרשיחא, סמ"ר יהב הדר, בן 20 מכפר תבור, סמ"ר גיא כרמיאל, בן 20 מגדרה, סמ"ר יואב פפר, בן 19 מהרצליה, וסמ"ר אביאל וויסמן, בן 20 מפוריה עילית. החמישה היו לוחמים בסיירת הנח"ל. בכך עלה מספר חללי צה"ל מתחילת המלחמה ל-840. בתקרית נפצעו שמונה לוחמים באורח קשה.
פעולות החילוץ נמשכו שעות ארוכות ובצה"ל מתחקרים את האירוע. טרם נקבע אם הפיצוץ נגרם כתוצאה ממטען שהניחו מחבלים או מפיצוץ אמל"ח צה"לי שהיה בתוך המבנה.
כוח של סיירת נח"ל יצא בשעות הבוקר למשימה מבצעית, במסגרתה התכוננו הכוחות להשתמש באמל"ח הנדסי. בעת ביצוע המשימה אירע פיצוץ, שכתוצאה ממנו קרס המבנה בו שהה הכוח. נסיבות הפיצוץ מתוחקרות.
צה"ל ספג אבידות רבות בבית חאנון, אחרי שכבש כמעט לחלוטין את ג'באליה. אוגדה 143 הוצבה במרחב ותוגברה באוגדה 162, שפעלה בחודשים האחרונים בג'באליה ושנמצאת ברצועה מאז 7 באוקטובר 2023. ההחלטה של צה"ל להוסיף אוגדה נוספת לאזור בית חאנון מעידה על ההבנה שיש עדיין משימות רבות באזור.
ראש המועצה האזורית עמק הירדן, עידן גרינבאום, ספד לסמ"ר וויסמן: "אביאל, בן היישוב פוריה עילית שלמד, גדל והתחנך בעמק היה דור רביעי ללוחמים, מלח הארץ".
ראש עיריית הרצליה יריב פישר, פרסם הודעה על נפילתו של בן העיר סמ"ר פפר: "בלב קרוע ובצער שאין לתאר במילים, העיר הרצליה מרכינה היום ראש על נפילתו של סמל ראשון יואב פפר ז"ל, לוחם אמיץ ובנם האהוב של גיא ועידית אח לאורי, לילו ורום. בני משפחת פפר, השכנים היקרים שלי, שחינכו את ילדיהם לערכים של אהבת הארץ, נתינה אינסופית, ונאמנות לעם ולמדינה".
"יואב לא היה רק שכן. הוא היה חלק בלתי נפרד מהקהילה שלנו – צעיר ערכי, צנוע ומלא חלומות, שהקריב את היקר מכל כדי להגן עלינו.
קשה לעכל את האובדן. העיר שלנו והקהילה איבדה גיבור אמיתי", מסר. הלוויתו של סמ"ר פפר תתקיים מחר בשעה 15:00 בחלקה הצבאית בבית העלמין הישן בהרצליה.
ארבעה לוחמים נפלו בשבת האחרונה מפיצוץ מטען בבית חאנון שבצפון רצועת עזה, בהם רס"ם במילואים אלכסנדר פדורנקו בן 37 מבת-ים, סמ"ר דניאל דיאקוב בן 21 ממעלה אדומים, סמל יהב מעיין בן 19 ממודיעין וסמל אליאב טסטיוקאר בן 19 מאשדוד. באותה תקרית קשה נפצעו בנוסף שישה לוחמים.
התקרית התרחשה בשעות הבוקר, בזמן שירד גשם והראייה הייתה יחסית מוגבלת. לוחמים מכוח חפ"ק סגן מפקד חטיבת הנח"ל, עלו על מטען בבית חאנון. בצה"ל נבדק אם מחבלים ירו במקביל במקלעים לעבר הלוחמים.
כוחות צה"ל פועלים זה כשבועיים באזור בית חאנון וההערכות הן כי הפעילות תושלם בעוד כמה שבועות. בצה"ל הדגישו כי עדיין יש היקף רחב של מנהרות בשטח הזה - וברצועת עזה בכלל. ישנם עוד מחבלים שממשיכים להילחם באזור וגם מחבלים חדשים שגוייסו, שפועלים בעיקר למלכוד השטח במטענים.
בשבוע שעבר נפלו שישה לוחמים נוספים במבצע של צה"ל בצפון הרצועה, בהם שלושה לוחמי שריון בגדוד 46 של עוצבת "עקבות הברזל" (401): סמ"ר מתתיהו יעקב פרל, בן 22 מבית אל; סמ"ר קנאו קאסה, בן 22 מבית שמש וסמ"ר נבו פישר, בן 20 מברוכין.
בנוסף, נפלו בשבוע שעבר שלושה לוחמי נח"ל בהם סמ"ר עידו שמיח, לוחם בסיירת, בן 20 מגני תקווה; רס"ן דביר ציון רווח, בן 28 מירושלים, מפקד פלוגה בגדוד 932: וסרן איתן ישראל שכנזי בן 24 מעלי, סגן מפקד פלוגה באותו הגדוד.