כאן רשת ב

אביאל נפל באסון בעזה: "הוא מת צעיר, אבל התגאה לתרום"

אביאל נפל באסון בעזה: "הוא מת צעיר, אבל התגאה לתרום"
סמ"ר אביאל וויסמן הוא אחד מחמשת הלוחמים שנפלו באסון קריסת המבנה בבית חאנון. אביו מרדכי סיפר בכאב על האובדן, וביקש להעביר מסר להורים: "נצלו כל הזדמנות לבלות עם המשפחה, גם כשהילד לא רוצה - חטפו ממנו חיבוק" | האזינו
מחבר קרן נויבך מחבר קרן נויבך
Getting your Trinity Audio player ready...
אביאל וויסמן ז"ל
אביאל וויסמן ז"ל צילום: באדיבות צה"ל

אסון קריסת המבנה בבית חאנון גבה את חייהם של חמישה לוחמים בסיירת הנח"ל, והותיר חמש משפחות שבורות לב. מרדכי, אביו של סמ"ר אביאל וויסמן שנפל בתקרית הקשה בצפון הרצועה, סיפר היום (רביעי) בריאיון לתוכנית "סדר יום" על האדם הערכי שמצא משמעות בצבא: "הוא חי את חייו כפי שרצה לחיות, הוא היה כל כך גאה להיות חלק מקבוצת אנשים שעושים ותורמים".

אביאל התגייס לצה"ל חודשיים לפני אסון 7 באוקטובר. "אני והוא בילינו בקיץ זמן ביחד לפני הגיוס שלו, הסתובבנו רק שנינו ברחבי ארצות הברית וזה היה זמן מיוחד", שיתף האב מרדכי. "נכון הוא מת צעיר, הרבה מוקדם ממה שרצינו אבל הוא חי את חייו כפי שבחר".

הריאיון המלא עם מרדכי וויסמן בכאן רשת ב | האזינו

מרדכי סיפר על בחור מופנם, שפרח בתקופת התיכון והגיע לשיאו בשירות הצבאי. "מצד אחד, הוא אהב את השקט שלו והפינה שלו. מצד שני, הוא היה מאוד מוכשר עם הרבה מתנות ויכולות. כשהגיע לצבא הוא הרגיש שהמקום ממש מתאים לו, שזה מקום שיכול לבטא את הדברים שעניינו אותו והביאו לו שמחה. הוא אהב להיות עם חברה משקיענים שנותנים מכל הלב".

"הוא היה בחור עמוק, הוא חשב לעומק. אנחנו משפחה אמונתית, אנחנו מדברים הרבה על ערכים ועל מה שחשוב לנו. מבחינה ערכית למשפחה שלנו יש קו מחשבה מסוים על מהות החיים. היינו מדברים על זה", סיפר.

"ברמה הפרקטית הוא היה מראה לי קצת סרטונים מהמצלמה של הקסדה, מסביר לי מה קורה. אבל מאז שנכנס לעזה לא הרבנו לראות אותו, הוא היה ברפיח, נכנס לבית חאנון. הוא שלח לי כמה הודעות לפני שהם נכנסו לצפון הרצועה. הוא מאוד הקפיד לא ליצור קשר כשהם בשטח".

מתחילת המלחמה נפלו 840 חיילים, ומאות משפחות הצטרפו למעגל השכול הכואב. "הורים - תנצלו כל הזדמנות לבלות עם המשפחה, אני שמח שיש לנו את הרגעים היומיומיים לזכור", ביקש מרדכי להעביר מסר. "גם כשהילד לא רוצה לדבר והוא בטלפון ובמחשב - היכנסו לחדר וחטפו ממנו חיבוק. להניח ידיים על הילדים ולהתפלל עבורם כשהם יוצאים מהבית".

"לחבר'ה הצעירים תהיו ברורים מי אתם, במה אתם מאמינים ומה חשוב לכם. תחיו לפי צו מצפונכם, אל תפחדו להיות האדם ש-ה' יצר אתכם. עדיף לחיות חיים מלאים מאשר לברוח מההזדמנות להיות כל דבר שאתם יכולים להיות".

סמ"ר אביאל וויסמן בן ה-20 מפוריה עילית נפל בתקרית קריסת המבנה בבית חאנון, יחד עם ארבעה לוחמים נוספים - סרן יאיר יעקב שושן בן 23 ממעלות תרשיחא, סמ"ר יהב הדר בן 20 מכפר תבור, סמ"ר גיא כרמיאל בן 20 מגדרה וסמ"ר יואב פפר בן 19 מהרצליה. החמישה היו לוחמים בסיירת הנח"ל.

הפופולריים