צה"ל בנה שני מתחמים ייעודיים בכרם שלום ובקיבוץ רעים, לקליטה הראשונית של החטופים שישוחררו במסגרת ההסכם עם חמאס. כך פורסם היום (חמישי) בחדשות הערב בכאן 11.
> שלב אחר שלב: כל פרטי העסקה
> 98 עדיין שם: רשימת החטופים בעזה - ואלו ששוחררו
הפעם החטופים המשוחררים לא יוכלו לפגוש את המשפחות מיד עם השחרור: @itayblumental מספר על תהליך קליטת החטופים בישראל, ועל הלקחים שנלמדו מהשחרורים הקודמים#חדשותהערב pic.twitter.com/YJoUpIxp3g
— כאן חדשות (@kann_news) January 16, 2025
לאור לקחים שהופקו מהעסקה הקודמת, החטופים לא ייפגשו מייד עם בני המשפחה. הפנים הראשונות שייפגשו החטופים יהיו רופאים, שיחלו במתן טיפול מיידי. לאחר האבחון הראשוני, החטופים יגיעו לבסיס חצרים, ומשם יעלו למסוקי חיל האוויר עם צוותי רפואה ו-669 שייקחו אותם לטיפול מעמיק בבית החולים - ולמפגש עם בני משפחתם.
הטיפול בחטופים שישוחררו: דגש על תזונה ומעקב נפשי
משרד הבריאות פרסם היום את נוהל הטיפול בחטופים שישוחררו. על פי הפרוטוקול, יוקם מתחם נפרד בבתי החולים, שיחולק לאזור כללי לאירוח רב משתתפים ולאזורים אישיים הכוללים חדרי לינה, מפגשים מצומצמים ומנוחה.
האזינו להסכת "עוד יום"
דגש מיוחד ניתן לנושא התזונה, עקב "חשש לתת-תזונה קיצונית והתפתחות סינדרום הזנה מחדש" לאחר שהות של למעלה מ-15 חודשים בשבי. תזונאי ידריך את המשפחות וייתן הסבר כתוב על ניהול הסיכונים בהאכלה מחדש.
הנוהל מורה על הקפדה יתרה בהיגיינת ידיים "לאור חשש לנשאות לגורמים פתוגניים", ומגביל את הכניסה למתחם למשפחות ולגורמים מורשים בלבד. המשרד דורש לצמצם ככל הניתן את מספר השוהים במתחם.
צפו: כך יקלטו החטופים שישוחררו
הבידוק הרפואי יתבצע בשלבים בליווי מטפל נפש ובהתאם למוכנותו של השב, עם המלצה לבדיקות נרחבות כולל בדיקות למחלות מין ובדיקות הריון לנשים בגיל הפוריות. במקביל, יתבצע תיעוד משפטי-פורנזי על ידי רופא משפטי לתיעוד שהותם בשבי.
המשרד המליץ על אשפוז של לפחות ארבעה ימים. לאחר השחרור, תמונה אחות מתאמת מטעם קופת החולים והמעקב הרפואי יימשך שנה, עם בדיקות לאחר שבועיים, חודש, ולאחר מכן אחת לשלושה חודשים.