אלון גור, נווט קרב בחיל האוויר בן 43 הודיע היום (שלישי) כי הוא מסרב לטוס. מפקד החיל, אלוף תומר בר, הדיח אותו לצמיתות. "שירות המילואים של איש צוות האוויר המדובר הופסק לצמיתות", נמסר מצה"ל.
"ב-16 שנים האחרונות הייתי בשירות מילואים פעיל, על בסיס שבועי, כנווט קרב בחיל האוויר תחת ממשלות רבות שלא הצבעתי להן ולא תמיד הסכמתי עם הצעדים שלהן שאני בעצמי הוצאתי לפועל. אבל, לכל אורך הדרך היה לי אמון במנגנון, בשומרי הסף, בכוונות הטהורות כשזה מגיע לביטחון ולחיי אדם. האמנתי ואני עדיין מאמין שזה תפקידי וזו דמוקרטיה, גם כשלא הכל מחליק בקלות בגרון", כתב גור במכתב.
"ככה קרה גם ב-7 באוקטובר. התייצבתי מיד בלי להסס, כי זה מה שהיה צריך. ומשם במשך שנה וחצי של מאות ימי מילואים וטיסות ולילות ללא שינה. בלב כבד, אבל עם ההבנה שבתוך זה יש גם היגיון רב שמבטיח עתיד טוב יותר. אולי אפילו שלום, לא עלינו".

"היום בבוקר נשברתי. לפני כמה שעות נפגשתי עם מפקד הטייסת שלי והודעתי לו עד כאן. הגבול נחצה. בנקודה בה המדינה שוב מפקירה את אזרחיה ביודעין ובאור יום, בנקודה בה השיקולים הפוליטיים הציניים והקרים עולים על כל שיקול אחר, בנקודה בה חיי אדם איבדו את הערך שלהם, בנקודה בה ממשלה מתנקשת בשומרי הסף שלה בכל דרך אפשרית, בנקודה בה המלך נהיה יותר חשוב מהממלכה", כתב.