תקיפות חיל האוויר ברצועת עזה שהחלו היום (שלישי), אושרו באופן סופי אתמול בהתייעצות הביטחונית שנחשפה בכאן חדשות. ההתייעצות התקיימה בהשתתפות ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון ישראל כ"ץ, השר דרמר, הרמטכ"ל אייל זמיר, ראש שב"כ רונן בר, ראש אמ"ן שלומי בינדר ובכירים נוספים.
כל המשתתפים בישיבה תמכו פה אחד בהחלטה לבצע את המתקפה על חמאס לאחר ששיחות המשא ומתן להשבת החטופים בקטר נקלע למבוי סתום. מתווה החזרה למלחמה הוצג באופן עקרוני כבר בסוף השבוע בישיבת הקבינט המצומצם אך לא נמסר לשרים התזמון המדויק לתחילתה.
בשלב הזה פתח צה"ל במתקפה אווירית, אך בישראל מבהירים כי המתקפה רק תתגבר ותכליל בקרוב שורה של צעדים אם לא יהיה שינוי של ממש בשיחות לשחרור חטופים.
בכאן חדשות נחשף אתמול כי ראש הממשלה וראש שב"כ קיימו את הפגישה, זאת בצל המתיחות בין השניים. לאחר הדיון נתניהו הודיע לראש שב"כ כי החליט להביא לממשלה הצעת החלטה על סיום תפקידו "בשל חוסר אמון מתמשך".