כאן רשת ב

ישי נישא ליובל חודשיים לפני שנפל ברפיח: "קשה לחשוב על הבית שהיה צריך להיבנות, האובדן עצום"

ישי היה מוזיקאי מחונן, התחתן רק לפני חודשיים: "כאב ענק"
סמל ישי אליקים אורבך, בן 20 מזכרון יעקב, נפל בקרב ברפיח. קרובת משפחתו, אודליה קדמי, סיפרה בתוכנית "בחצי היום השישי" על תחושות האובדן וההחמצה הקשות: "חשבתי שעוד צפוי לו עתיד מזהיר, מכאן הכאב הגדול"
מחבר ליאת רגב מחבר ליאת רגב
Getting your Trinity Audio player ready...
סמל ישי אליקים אורבך
סמל ישי אליקים אורבך צילום: אתר צה"ל

אודליה קדמי, קרובת משפחה של סמל ישי אליקים אורבך שהבוקר (שישי) התיר צה"ל לפרסם שנפל בקרב ברפיח, סיפרה לליאת רגב בתוכנית "בחצי היום השישי" על הצעיר המיוחד שהכירה ועל האובדן הקשה.

"איבדנו אדם גדול. כמובן שכל אחד הוא עולם ומלואו, כואב לנו על כל חייל שלנו. ישי נכנס ללב של כל מי שפגש אותו והאובדן הוא באמת קשה מנשוא".

ישי למד בישיבת הסדר הגולן. ראש הישיבה תיאר אותו כ"ילד, אך עם אישיות של בן 40", שהתעניין בדברים גדולים ומהותיים. קדמי הסכימה עם דבריו של ראש הישיבה: "באמת יש לו אישיות מיוחדת ונבונה, עם עומקים שהם לא אופייניים לילד בן 20. אני חשבתי שעוד צפוי לו עתיד מזהיר, ומכאן הכאב הגדול".

עוד סיפרה כי "ישי הוא הבכור להוריו, מבית שחינך למוזיקה, כולם מוזיקאים. בית שמעודד עניין ושאלות. פשוט תחושה של עשייה בלתי פוסקת. המון חסד". 

קדמי סיפרה שישי היה מוזיקאי מחונן: "הוא היה בקלות יכול להיות בתזמורת צה"ל ולקבל תנאים מיוחדים, אבל התעקש ללכת על קרבי, הכי קרבי שיש. הם אפילו הקימו להקה של המשפחה, וקראו לה 'אור=בנד'. המנגינה תימשך אבל האובדן הוא כל כך עצום".

"זו הייתה החופה הכי שמחה שהייתי בה אי פעם. הייתה תקווה גדולה"

ישי נישא לפני חודשיים לאשתו יובל. "הוא התחתן בחתונה שנחרטה בליבי, עד כדי כך שאפילו דיברתי על זה ברשתות. זו הייתה החופה הכי שמחה שהייתי בה אי פעם" סיפרה קדמי. "הרב לא הצליח להשלים משפט מבלי שהחברים שלו מהיחידה קפצו ושרו בקולי קולות. הייתה שם שמחה עילאית. הצלחנו להתנתק לערב אחד מהכאב של המלחמה ומהמציאות המוטרפת. הייתה תקווה גדולה ואושר".

את הזוג היא תיארה: "מקסימים כאלה, מתוקים. זה קשה מאוד לחשוב על הבית שהיה צריך להיבנות פה. נעשה מה שאפשר כדי להמשיך את הרוח הזאת והעוצמה והנוכחות שלו כאן בכל צורה אפשרית".

אורבך, בן 20 מזכרון יעקב, לוחם מגדוד 605 של הנדסה קרבית נפל כשהכוח שלו שהה יחד עם כוח מסיירת גולני במבנה ברפיח. מחבלי חמאס ירו לעבר המבנה טיל RPG, וזה קרס על הכוח; ישי נהרג במקום, ושניים נוספים נפצעו. מסוק פינה את שני הפצועים, האחד באורח קשה והשני באורח בינוני עד קשה, לבית חולים במרכז הארץ.

הפופולריים