החייל עידן אלכסנדר ששוחרר הערב (שני) משבי חמאס, סבל מעינויים קשים בחקירות של ארגון הטרור במשך שבועות ארוכים. כך עלה מעדויות ראשוניות של אלכסנדר עצמו. על פי העדויות, אלכסנדר היה אזוק בכלוב וסבל ממחסור במזון. הוא סיפר כי במהלך השבי קראו לו מחבלי חמאס בשם "האמריקני".
עוד עלה מהעדויות כי החייל הישראלי, בעל האזרחות האמריקנית, הוחזק לצד חטופים נוספים בדרום הרצועה במנהרה ללא אור יום. בכלוב בו הוחזק הוא היה אזוק בידיים וברגליים.
עידן אלכסנדר סבל מעינויים קשים והוחזק תקופה ארוכה אזוק בכלוב | @ItayBlumental עם העדות הראשונית שמסר החייל החטוף עם שחרורו #חדשותהערב pic.twitter.com/zZ4V6gUJDX
— כאן חדשות (@kann_news) May 12, 2025
במהלך שחרורו מהשבי אלכסנדר התקשה ללכת בשל חולשה כללית שנגרמה בשל האיזוק הממושך. עוד נודע כי אלכסנדר סבל ממחסור משמעותי במזון ורק בחודשים האחרונים מחבלי חמאס נתנו לו יותר מזון.
אלכנסדר שוחרר הערב לאחר מו"מ ישיר בין ארצות הברית לבין חמאס. ראש הממשלה נתניהו פרסם הודעה לאחר שחרור החייל הישראלי המחזיק באזרחות אמריקנית. בהודעה אמר נתניהו: "זה רגע מרגש מאוד - עידן אלכסנדר חזר הביתה.אנחנו מחבקים אותו ואנחנו מחבקים את משפחתו. זה הושג בזכות הלחץ הצבאי שלנו והלחץ המדיני שהפעיל הנשיא טראמפ. הדבר הזה הוא שילוב מנצח".
נתניהו הוסיף: "דיברתי היום עם הנשיא טראמפ. הוא אמר לי 'אני מחויב לישראל. אני מחויב להמשיך לעבוד איתך בשיתוף פעולה הדוק' - כדי להשיג את כל מטרות המלחמה שלנו: לשחרר את כל החטופים, ולנצח את החמאס. זה הולך ביחד. הדברים משולבים זה בזה".
